Phila ima novi problem, a on se zove – Butler!

screenshot

Da li su 76ersi dobili ili izgubili dolaskom Jimmy Butlera, pitanje je koje se postavlja ovih dana nakon što se temperamenti igrač sukobio i sa trenerom Phile. Kako javlja ESPN, Butler je na pomalo agresivan način izazvao Bretta Browna vezano za njegovu ulogu u napadu tima, i time dodatno poremetio već narušenu hemiju između glavnih zvezda ekipe.

Brown za sada nije to istakao kao problem i nagovestio je kako on sa Butlerom nema problem i da je ovaj razgovor deo redovne komunikacije sa igračem.

Nova velika trojka?

Navijači Sixersa su dugo vremena “patili”. Tankirali su, imali katastrofalne sezone, a famozni Proces je davao navijačima nadu u “bolje sutra”. Dobro su birali na draftu, no zadesila ih je nesreća da gotovo svake godine u zadnjih nekoliko godina, Sixersi ostaju bez svog prvog picka zbog povrede. I to redovno na čitavu sezonu.

Prokletstvo 76ersa se nastavlja

Sada su napokon uhvatili ritam, prošlu sezonu su eksplodirali. Imali su vrlo dobar nastup u playoffu, a ono što je najbitnije svi su bili zdravi. Embiid je ove sezone među igračima sa najvećom minutažom, a iako nemaju Zairea Smitha, jako dobro guraju ove sezone. No, uprava je odlučila dovesti još jednog superstara, kako bi pomogao Embiidu i Simmonsu. Stigao je Jimmy Butler, nakon što je praktički natjerao Wolvese da ga mijenjaju.

Butler se već smjestio, te je donio jednu kvalitetu više ovog ekipi. Dvije utakmice je odlučio na identičan način, a redovno je među najboljima na parketu.

“Pronašao sam svoj dom”

On i Simmons su se već sprijateljili. Osnovali su “Headband defensive club”, te su postali “obrambena braća”. Zasada Butler jako dobro djeluje na Simmonsa, no to se ne može reći i za drugog najboljeg igrača Sixersa.

Joel Embiid je bio neprikosnovena prva zvijezda ekipe. Novi veliki centar, MVP kandidat, ali dolaskom Butlera je malo pao u sjenu. I to mu je već zasmetalo… -“Najviše me je zasmetalo kako me koriste u napadu. Koriste me kao stretch opciju, stretch peticu, iako ove sezone šutiram samo 28% za tri poena. To je počelo nakon tradea. Nisam u dobrom ritmu, uopće ne dobija loptu dolje na postu.”- požalio se Embiid.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Butlerova strana priče - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*