Fantastiči Nurkić skinuo ‘skalp’ Rocketsima i zaustavio Hardena!

screenshot

Činilo se da su Rocketsi nepobedivi a ‘Bradonja’ nezaustavljiv. Sve do noćašnjeg duela sa Blazersima, koji su Jusuf Nurkić i co. dobili sa 110 – 101.

A Jusuf Nurkić je bio fenomenalan, imao je double double sa 25 poena i 15 skokova, a pri tome i 3 asistencije za 31 minut na parketu:

Podršku je imao u CJ McCollumu, koji je ubacio 24 poena. Kod gostiju je briljirao James Harden, sa 38 poena i 7 asistencija, što ovoga puta nije bilo dovoljno.

Ovi su Blazersi prekinuli seriju Rocketsa koji su dobili 9 od poslednjih deset mečeva, uključujući i fantastičnu pobedu nad Golden Stateom. Prisetimo se toga.

Kako je pao  GSW

James Harden je u prethodnom meču bukvalno sam potopio Golden State, i to na njihovom terenu. Prvo je pogodio trojku za produžetak nakon što su Rocketsi nadoknadili minus 20, a potom je u poslendjoj sekundi pogodio tricu za konačnih 135 – 134, i veliku pobedu Houstona.

Osveta je bila slatka:

James Harden je dao 44 poena, imao je 15 asistencija i 10 skokova. Ovo mu je ujedno i peta vezana utakmica sa barem 40 poena. Capela je dao 29 poena i imao je 21 skok. Za Warriorse Curry 35, a Thompson i Durant po 26, no ne dovoljno da se nadvisi fantastični Harden.

‘Bradonja’ je nastavio fantastičan niz, koji je započeo još 13. decembra njegovim triple doublom protiv Lakersa. Niz koji traje 11 mečeva, u kojima su Rocketsi zabeležili već deset pobeda i popeli se na četvrto mesto Zapada:

Rekao sam da ću ubijati, i – ubijam!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*