Steph u šoku… “Da nosim broj 13, da li bi ovo svirali?!”

screenshot

Ove sezone utakmice Warriorsa i Kingsa su izuzetno napete i zanimljive. U tri odigrane ove godine, Warriorsi su dobili u sve tri, no kombinirano je razlika bila ispod 10 poena. Kingsi su uvijek blizu, a ovaj puta ih je zaustavio Curry kojega se nije moglo čuvati u posljednjoj dionici.

Steph je ubacio 20 od svoja 42 poena u posljednjoj četvrtini, te tako pomogao Warriorsima da se domognu još jedne pobjede. Obje ekipe su imale velike serije u prvom poluvremenu. Prva četvtina je u potpunosti pripala Warriorsima, no druga dionica je otišla uvjerljivo na stranu Kingsa.

Egal je bio sve do kraja susreta, a obje ekipe su bile izuzetno šuterski raspoložene. Toliko da je oboren rekord po broju trojki postignutih na jednoj utakmici. Warriorsi su ubacili 21 trojku, Kraljevi jednu manje, što je ukupno 41 trojka za meč. Dosada su rekord držali Cavsi i Wolvesi, koji su prošle godine pogodili jednu trojku manje.

Curry je ubacio 10 trojki, Durant je dodao 29 poena, a Klay je stao na 10. U redovima Kingsa najbolji je bio Hield koji je stavio 8 trojku za 32 poena, dok je Bogdan ubacio 17, a Beli 12 poena. Justin Jackson je također imao sjajnu utakmicu, on je ubacio 28 poena za svoj carrer high.

No, desila se i jedna zanimljiva situacija u kojoj je akter bio upravo Curry. Steph je u jednom napadu namerno uradio Hardenov “step back”, želeći da proveri da li su pravila jednaka za sve. Kada mu je sudija svirao korake (kako i treba, da se razumemo), Steph mu je pokazao da to isto ne bi dosudio nekom ko nosi broj 13 na dresu.

Dvostruki aršini

Najoriginalniji protest na lakrdiju od suđenja koje vlada ligom danas. Steph je u jednom napadu namerno uradio Hardenov "step back", želeći da proveri da li su pravila jednaka za sve. Kada mu je sudija svirao korake (kako i treba, da se razumemo), Steph mu je pokazao da to isto ne bi dosudio nekom ko nosi broj 13 na dresu. ?

Posted by Golden State Warriors Balkan on Sunday, January 6, 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*