Top 5: Učinak naših za 3/1 – 5/1/2019

1 Nikola Jokić (Nuggets)

Nikola Jokić dominirao u utakmici protiv Hornetsa i postavio je novi rekord sezone. Nikola je meč završio sa 39 poena (16/29 iz igre), 12 skokova (osam u napadu), šest asistencija, tri ukradene lopte i jednom blokadom. Srpski centar je jedini košarkaš u istoriji NBA lige koji je imao statistiku od 39 ili više poena, uz 12 ili više skokova, šest ili više asistencija, tri ili više ukradenih lopti za 34 ili manje minuta. Pre njega je to pošlo za rukom legendarnom Michaelu Jordanu.

 

2 Jusuf Nurkić (Blazers)

Činilo se da su Rocketsi nepobedivi a ‘Bradonja’ nezaustavljiv. Sve do noćašnjeg duela sa Blazersima, koji su Jusuf Nurkić i co. dobili sa 110 – 101. A Jusuf Nurkić je bio fenomenalan, imao je double double sa 25 poena i 15 skokova, a pri tome i 3 asistencije za 31 minut na parketu:

 

3 Nikola Vučević (Magic)

U porazu Magica od Wolvsa, crnogorski centar učestvovao je sa 22 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Sa 9 pogodaka iz 12 pokušaja za 2 poena Vučević je pokazao veliku reciznost, a jednom je pogodio i za tri poena, doduše iz 4 pokušaja

 

4 Bogdan Bogdanović (Kings)

U protekla dva dana Kingsi su nanizali dva poraza, oba tesno – prvo su bolji bili Nuggetsi, a potom i Warriorsi. A Bogdan Bogdanović je odigrao dva solidna meča. Protiv Jokera je ulazio sa klupe a dao je 14 poena uz 5 skokova, i 2 pogođene trice iz 3 pokušaja. U tesnom porazu od Warriorsa za 34 minuta dao je 17 poena, uz 7 asistencija i 6 skokova. Tu ga šut nije služio, pogodio je 5 puta iz 17 pokušaja iz igre, od toga 3 trojke iz 8 pokušaja.

 

5 Nemanja Bjelica (Kings)

Bjelica je u oba poraza startovao u prvoj postavi. Protiv Denvera je završio sa 17 poena i 6 skokova, dao je 3 trojke iz 8 pokušaja. Kao starter protiv GSW-a dao 12 poena, pokupio je 9 lopti i imao je 3 asistencije. Trice je šutirao stopostotno, dve od dve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*