Grčki Bog protiv Bradonje

Screenshot

Prošle sezone puno prije njegog kraja smo mogli izdvojiti dva glavna MVP kandidata. Lebron James i James Harden su bili miljama ispred ostatka Lige. Najbliži im je bio Davis, koji se u priču ušetao nakon povrede Cousinsa, kada je ostvarivao nevjerovatne brojke. No, priča je bila spala na dva slova. Lebron koji je praktički sam nosio Cavse, ili Harden koji je u napadački bio fenomenalan i u društvu Paula uspio čvrsto zadržati konce ekipe u svojim rukama.

Nagrada je na kraju otišla Hardenu, a ove godine imamo puno više izjednačenih kandidata za MVP nagradu. Prema Ljestvici NBA Lige, James Harden je s nevjerovatnih nekoliko utakmica u nizu dospio na prvo mjesto i glavni je kandidat za nagradu. To bi mu bilo druga zaredom. Nakon njega je najugodnije iznenađenje Lige, Giannis Antetkoumnpo koji je i prošle sezone pokazao naznake da bi mogao biti pri samom vrhu u glasovanju za MVP-a, a sada je došao na svoje.

1 James Harden

Sama utakmica protiv Warriorsa zaslužuje da Harden bude u najužim pričama oko MVP nagrade. No, osim toga James u posljednjih nekoliko utakmica nosi Rocketse koji su ostali bez Paula. Pet puta zaredom je išao preko 40 poena, u posljednjih tjedan dana je imao 2 Td učinka, a protiv Nuggetsa kada su ga svi čuvali ubilježio je čak 14 asista. Iako svi govore kako je Harden zaštićeniji nego “lički međed” njegova kvaliteta se nikako ne može osporiti. Zato je Brada i ove godine glavni kandidat za ovu nagradu.

2 Giannis Antetokounmpo

Grčki Bog je, kao što smo spomenuli, prošle godine blizu toga da ga se uzme kao ozbiljnog kandidata za MVP-a. Imao je sjajnih partija, no ova sezona je nešto posebno. Lakoćom dominira, a trenutno je uvjerljivo najbolji igrač u NBA u reketu, gdje je praktički nezaustavljiv. Osim toga Bucksi imaju sjajnu sezonu, Bud je fantastično posložio ekipu oko Giannisa i sada samo iskorištava njegove najbolje strane.

3 Steph Curry

Steph se vratio. Koliko je samo falio Warriorsima govori i to da su imali najgori niz otkako ih je Kerr preuzeo, kada je Curry bio povređen. U posljednje vrijeme pruža nešto lošije šuterske partije, no Warriorsima je i dalje možda i najbitniji igrač.

4 Kawhi Leonard

Prelazak u Raptorse se pokazao kao pun pogodak. Leonard trenutno igra košarku karijere, a nedavno je protiv Jazza imao učinak karijere. Ubacio im je 45 poena i to bez iti jedne pogođene trojke. Raptorsi izgledaju jako opasno ove sezone, puno opasnije nego prošli kada su isto uzimali titulu najboljeg na Istoku u regularnoj sezoni. Leonard je legitimna prva opcija, čovjek kojemu se možeš obratiti kada treba zabiti, a da ne pričamo o tome da je ponajbolji obrambeni igrač Lige. Nurse je odlično posložio Raptorse koji ove godine imaju legitimne šanse za Veliko FInale.

5 Paul George

dmah na početku ljeta, PG je objavio kako nema namjeru nigdje ići, te je potpisao s Thunderima. Ako su postojale ikakve sumnje prije početka sezone oko tog potpisa, slobodno možemo reći da su sada otklonjene. PG igra košarku života ove sezone, bilježi stvarno neke nevjerovatne brojke. Šuterski je fenomenalan, među boljima u Ligi. Razvio je sjajnu kemiju s Westbrookom i Oklahoma izgleda jako dobro ove sezone. Već neko vrijeme se priča kako PG zapravo i ima šanse za MVP nagradu, a ako nastavi s ovakvim igrama, te Thunderi budu u samom vrhu Zapada, zašto ne?

1 Trackback / Pingback

  1. Jokić deli prvo mesto, 'Bradonji' najmanje podrške - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*