Gospodin Nepogrešivi

24/7 Sports

Donedavno najveći Šarićev rival, a sada neizostavni član jednog od lidera Istoka. Malcolm Brogdon je ove sezone jedan od najpotcjenjenijih igrača Lige. Bud ne može zamisliti rotaciju Bucksa bez njega, najbitniji je igrač s klupe, a nerijetko završi i kao najbolji strijelac ekipe iza Giannisa.

Krađa drafta “ukrala” nagradu!

Brogdon igra sezonu karijere, a njegovi šuterski postotci su nevjerovatni. Trenutno je uvjerljivo prvi po postotku slobodnih bacanja, sa prosto nevjerovatnih 98,6%. U čitavoj sezoni Brogdon je promašio samo jedno bacanje, tj od 72 upućena, Brogdon je ubacio 71. To je ponajbolji postotak unatrag 50 godina.

Nakon bacanja, najjače Brogdonovo oružje je šut za tri poena. To također radi na izvanrednom nivou. Brogdon trenutno ubacuje 43,3% iza linije 7,24. On je kao i većina ekipe u sjajnoj šuterskoj formi, jer u kod novog trenera imaju dosta prostora za šut. Brogdon je ovdje među najboljima u Ligi.

Brogdon bi ako ovako nastavi mogao imati najbolju šutersku sezonu u povijesti Lige. Trenutno je 51,4% šuta iz igre, trojke su 43,3%, a bacanja preko 98%. Nitko u povijesti NBA lige nije imao 50-45-95 sezonu, tj nije bio niti blizu. Brogdonu malo fali da stigne ove prosjeke, no pomalo nevjerovatno zvuči da zadrži ovakvu konstatnu cijele sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*