Top 5: Učinak naših 8/1 i 9/1/2019

1 Nikola Jokić

Utakmicom protiv Heata Jokić je došao na korak do velikana. Postao je jedini centar sa minimalno 20 TD učinaka u karijeri. Ostala dvojica su Jabbar i Chamberlain. Joker je vukao sve konce igre protiv Heata, protiv Whitesidea se izvlačio van i asistirao s visokog posta, dok se protiv Adebaya spuštao pod koš i poentirao sa zicera. Svoju dobru predstavu potvrdio je i košem za pobjedu. Dvije sekunde do kraja bacio je nemoguć floater, a lopta je samo proparala mrežicu.

2 Luka Dončić

Luka je doživio slične “otpužbe” kao i Ben Simmons prošle godine. “Ti nisi rookie.” rekao mu je Ayton nakon utakmice protiv Sunsa. Luka je ubacio 30 poena, hrpu teških šuteva, te pokoju stepback trojku koja je postala zaštitni znak. Bio je uvjerljivo najbolji igrač Mavsa, a bogami nije izgledao kao rookie. Sunsi su čitavu večer muku mučili s njim, a na kraju je Luka i presudio i postigao trojku koja je prelomila meč, nešto manje od minute prije kraja.

3 Bojan Bogdanović

Pacersi su imali više problema od očekivanja protiv Cavsa. Cleveland im je pružio dostojan otpor, a Babo je bio na visini zadatka. Sada već po navici, igra sjajnu prvu četvrtinu. Pogodio je trojku, ulaz, te je totalno pretrčao Cavse. Ubacio je nekoliko laganih poena iz kontre, te najavio dobru večer. Do kraja je stigao do 23 poena uz vrlo dobrih 56% šuta iz igre, te je uhvatio 4 skoka i podijelio 2 asista.

4 Nikola Vučević

Tijekom ovog roadtripa Magica Vučević je bio njihov najbolji i najkonstantniji igrač. Protiv Jazza je odigrao vrlo dobar meč. Sjajno je iskoristio to što ga čuva Gobert koji je dominantan pod košem. Izvlačio ga je van, a kako je Vuč trojke gađao 3/4 Gobert je stalno morao biti na oprezu. Sada nije imao tako blistavu skakačku večer kao protiv Clippersa, uhvatio je samo 8 skokova, ali Magic je nažalost poklekao pred Mitchellom i Jazzom.

5 Jusuf Nurkić

Juki je protiv Bullsa bilo dovoljno samo 20 minuta da pokaže šta zna. Za to kratko vrijeme ubacio im je 18 poena, te uhvatio 8 skokova, bio je na rubu double double. Iz igre je bio izuzetno precizan, a dominirao je pod košem. Pogodio je 7/11 upućenih šuteva, a opet je imao raznolike statse, sa po jednim asistom, ukradenom i blokadom.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*