Pope, čik pogodi šta imam za tebe? Pobedu i dva rekorda!!!

Eurohoops

Nevjerovatnu utakmicu smo mogli vidjeti u San Antoniu. Zapadni rivali Thunderi i Spursi su odigrali meč koji ćemo pamtiti. Čak 2 produžetka, preko 150 poena, triple double sa 24 asista, te nevjerovatni Aldridge koji je imao večer karijere. Sve smo mogli vidjeti u ovom meču.

Na 12 sekundi do kraja meča, pri rezultatu 152 – 146 za Spurse, George pogađa tricu a istovremeno je sviran faul nad Adamsom. Međutim, nakon konsultacija sudije ipak poništavaju ta tri poena i to odlučuje meč.

Spursi su bolje ušli u meč i nakon prve dionice imali dvoznamenkastu prednost. Bili su u prednosti sve do posljednje dionice, kada se Thunderi na krilima Westbrooka, Adamsa i PG-a vraćaju u meč. Ušli smo u egal završnicu, a danas nezaustavljivi Aldridge je gotovo riješio meč kada je pogodio bacanja 16 sekundi do kraja. No West je imao druge zamisli, a naučio je iz poraza protiv Wolvesa kada je pokušao sam riješiti meč pa je promašio 2 šuta u posljednjih 10 sekundi. Sada je asistirao Grantu, koji polaže te šalje utakmicu u produžetak.

Kao i krajem regularnog dijela u produžetku Derozan je promašio šut za pobjedu, te smo imali i drugi produžetak. Tada je kontrolu preuzeo Lamarcus Aldridge koji je smireno gađao bacanja te odveo Spurse na nedostižnu prednost, te do konačne pobjede. Lamarcus je odigrao fantastičan meč. Ubacio je čak 56 poena, te je bio nezaustavljiv cijelu večer. Gađao je bacanja savršenih 16/16, a dodao je tome i 9 skokova,te čak 4 blokade. Večer karijere za Lamarcusa.

Thunderi su pružili sjajan otpor, pogotovo Westbrook. Prošlu utakmicu je odigrao dosta loše, puno je šutirao i na kraju promašio dva ključna šuta, tako da je za ovu utakmicu odlučio promijeniti ploču. A Russ ne zna drugačije nego ići u ekstreme, pa je tako u ovoj utakmici došao do carrer high-a u asistima. Imao ih je ukupno 24, te je ubilježio naravno i triple double učinak uz to. Ubacio je u 24 poena, te uhvatio 13 skokova.

A trener Popovich je ovom pobedom, u kojoj je njegov tim postigao naviše poena tokom trenerske karijere, stigao i na treće mesto večne trenerske liste po broju pobeda:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*