Nitko ga nije želio, a on postao starter jedne od najboljih momčadi Zapada i izborio se za ugovor

Screenshot/Youtube

Preneseno sa: germanijak.hr

O najvećim NBA zvijezdama praktično ‘sve’ znamo jer se iz dana u dan o njima pišu traktati, ali ima puno onih koji su na marginama najjače košarkaške lige na svijetu i koji se doslovno bore za ‘goli život’, odnosno ugovor kojim bi osigurali egzistenciju.

Jedan od njih je i Danuel House, 25-godišnjak koji igra na pozicijama ‘dva’ i ‘tri’. On je sveučilišnu karijeru ‘odradio’ u Houstonu i Texas A&M sveučilištima, a 2016. nije izabran na draftu. Šansu mu je svejedno dao Washington, ali za Wizardse je odigrao tek jednu utakmicu dok je ostatak sezone bio u Razvojnoj ligi. Sljedeću sezonu bio je član Phoenixa, a u 23 utakmice je imao prosjek od 6,6 poena, 3,3 skoka i 1,1 asistenciju.

To mu nije donijelo ugovor za ovu sezonu koju je počeo na rosteru Golden State Warriorsa koji ga je ubrzo otpustio. Onda se priključio Houstonu, odnosno njihovoj G-liga momčadi Rio Grande Valley Vipers gdje je igrao solidno te je zaslužio poziv u Rocketse. Za njih je početkom prosinca potpisao two-way ugovor, a nakon što je jedno vrijeme bio na klupi, u zadnje vrijeme se ustalio kao redovni starter u Houstonu donoseći momčadi obrambenu čvrstoću, ali i sigurnost u napadu. U 24 minute, koliko House igra po utakmici, on zabija 8,6 poena uz 46,2% šuta te 37,2% za tricu. Uz to ima i 3,7 skokova te 1 asistenciju pa je očekivano bilo da mu Houston ponudi ‘pravi’ ugovor. Onaj two-way Rocketsi ne mogu više konzumirati jer po njemu House može igrati samo određeni broj utakmica u NBA ligi, a sada je jasno da je House prilično značajan igrač ovim Rocketsima. Ostaje za vidjeti samo hoće li House i njegovi menadžeri uspjeti isposlovati da House dobije garantirani ugovor i za sljedeću sezonu.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*