Top 5: Učinak naših za 10/01 i 11/01/2019

1 Luka Dončić

Utakmicom protiv Wolvesa Luka je demonstrirao zašto je prestigao Currya po broju glasova za Allstar. Rookie senzacija Luka je možda odigrao i utakmicu karijere. Cijelo vrijeme je držao Mavse u igri, koji su održavali prednost gotovo cijelu utakmicu. Na kraju su Wolvesi uhvatili korak, no onda je na scenu stupio Luka. 7 poena Mavsa u nizu, sjajno zakucavanje, te trojka preko ruke koja je konačno slomila utakmica.

2 Nikola Jokić

Drugu večer zaredom Nikola Jokić je demonstrirao silu. Protiv Clippersa je stigao do još jednog triple double učinka. Nuggetsi su relativno lagano riješili utakmicu, a Jokić je dominirao. Ubacio im je 18 poena, uhvatio je 14 skokova i podijelio 10 asista od kojih je jedan bio poseban. Uhvatio je skok pod svojim obručem i bez da spušta loptu, bacio je outlet pas Murrayu preko cijelog terena. Definitivno kandidat za asist godine.

3 Jusuf Nurkić

Ova utakmica je bila samo potvrda da je Juka u životnoj formi. Nakon raritetnog učinka protiv Kingsa, Juka je imao fantastičan učinak i u razbijanju Hornetsa. Blazersi su već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika, no Juka je većinu svojih minuta na parketu proveo kada se prednost gradila. U prvoj četvrtini je zatvorio sve prilaze obruču, Kemba i društvo nisu mogli ništa ubaciti preko Nurka. Za 30 minuta na parketu dao je 11 poena, 11 skokova, 8 asistencija i čak 6 blokada, te je bio jako blizu da postane 5. igrač u povijesti s quardouple doubleom.

 

4 Ante Žižić

Napokon neki znakovi života i od Žižića. Rocketsi su razbili Cavse, koji ulaze u konkurenciju za najgoru ekipu ikada u NBA. Žiža se ovaj puta uspio naigrati, no i ostvariti odličan učinak. Pokazao je da nezasluženo sjedi na klupi, a Bradi i Raketama je ubacio 18 poena uz sjajnu efikasnost za samo 24 minute. Skupio je i 8 skokova, te je imao dvije ukradene lopte.

5 Bojan Bogdanović

Pacersi nastavljaju demonstrirati sliku po Istoku. Knicksi nisu imali baš previše rješenja za njih, a Babo je bio rastrčan kao i inače. Ovu utakmicu je čak imao i nekoliko zakucavanja. Nije zaboravio ni na trojke, ubacio ih je 3 sa sada već standardno dobrom efikasnošću. Nije igrao previše, nije bilo potrebe, pa je za 25 minuta ubacio 15 poena.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*