Dobri duh Thundera

Screenshot/Youtube

Nekima je možda iznenađenje, no Oklahoma Thunderi su odlučili povući broj 4 iz upotrebe. Taj broj je nosio Nick Collison, igrač koji je čitavu svoju karijeru proveo u ovoj franšizi. Nick je bio ne posebno talentiran krilni centar, no bio je izuzetno jak, vrijedan i pametan igrač koji je jako puno značio Thunderima. Njega su izabrali još Sonicsi 12. pickom 2003. godine, a kasnije je zajedno sa franšizom prešao u Oklahomu.

Njegova najbolja sezona je bila posljednja sezona Sonicsa u povijesti. Te godine je postizao 9,8 poena u prosjeku, a hvatao je 9,4 skoka u prosjeku. Bio je solidan obrambeni igrač, glue guy i jedan od onih koje bi svi htjeli imati u ekipi. Čak je i pred kraj karijere bio jako koristan, iako je imao loše statistike. Odlučio je početkom ove sezone otići u penziju, a umirovio se kao “dobri duh” svlačionice Thundera.

Baš iz tog razloga, umirovljenje dresa i nije toliko iznenađenje. Collison je proveo svoju karijeru u ovoj franišizi, bio je tu od početka, te ostao do kraja. Ujedno je ovo i prvi dres koji su Thunderi povukli u svojoj povijesti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*