Što se dešava s Keltima?

Screenshot/Youtube

Najugodnije iznenađenje playoffa prošle sezone su bili Boston Celticsi. Unatoč svim povredama i nedaćama koje su proživjeli kroz sezonu, dospjeli su do Finala Istoka i tamo zadali ogromne muke Lebronu i Cavsima. Mladi igrači Brown i Tatum su imali fantastičan učinak, Rozier je sve iznenadio, te su oni uspješno nadomjestili izostanak prvog bekovskog para Irving – Hayward.

Nitko od njih nije to očekivao, baš zbog situacije s povredama, no pokazalo se kako Boston zapravo ima ogromnu širinu. Sada su se oporavili i Irving i Hayward, a ove sezone su jako porasla očekivanja. Najmanje što se očekuje je da ponove prošlogodišnji uspjeh, odnosno Finale Istoka, a realno bi bilo igranje Velikog Finala. Čak bi očekivali i da, ako ništa drugo, dobrano namuče Warriorse.

Nažalost, realnost je ove sezone malo drugačija. Boston nikako da uhvati konstatnu formu, Rozier, Tatum i Brown muku muče sa šutom i nikako da uhvate ritam. Kako su očekivanja sada ogromna, normalno je da raste i nervoza nakon poraza. Boston je u promjenjivoj formi počeo sezonu, a ritam su napokon uhvatili krajem 11. mjeseca. Ostvarili su 8. pobjeda zaredom i sve je počelo funkcionirati. No, opet su počeli porazi, pogotovo na gostujućim terenima, a Keltima su posebno teško pala posljednja dva.

Na utakmici protiv Heata, došlo je do koškanja na timeoutu između Morrisa i Browna. Sumnjamo da postoji “zle krvi” u ovoj ekipi, no činjenica je da neke stvari ne štimaju. Nervoza je puno veća nego prije, uz to Tatum, Brown i Rozier imaju puno manju ulogu ove godine. Samim time imaju i manju minutažu, te manje vremena da uhvate ritam.

Sva trojica imaju gore prosjeke nego prošle sezone. Brown je starter prošle sezone, sve utakmice koje je igrao, počinjao je od početka. U regularnoj sezoni je imao 14,5 poena u prosjeku uz 46% šuta iz igre, te je trojke šutirao sa 39%. U playoffu je bio još i bolji, 18 poena u prosjeku 46,6% šuta iz igre. Ova sezona je prava muka za Browna. Ispao je iz petorke, pa je ove sezone startao u 21 od 37 odigranih utakmica. Ubacuje samo 12 poena u prosjeku, a muku muči sa šutom za tri poena. Ove sezone je samo na 30% iza linije 7,24.

Rozier je također drastično pao. U regularnoj sezoni je imao 11,3 poena, dok je u playoffu to podigao na 16,5. Ove sezone je počeo samo 4 utakmice, te ubacuje 8,5 poena u prosjeku. Tatum je zapravo i bolji, kada bi gledali samo regularnu sezonu. No, kada u to ubrojimo i njegove igre u playoffu, ovo definitivno nije očekivani napredak.

Kap koja je prelila čašu u svlačionici je bio poraz od Magica. Čak su imali i priliku za pobjedu, no Hayward je promašio šut za pobjedu. Irving iznervirao što Hayward nije odigrao dogovorenu akciju.

Kada su otišli u svlačionicu, Irving je odlučio javno izaći sa svojim problemima. Najviše je prigovarao mladim igračima, Tatumu i Brownu, a kasnije je i objasnio detalje tog razgovora. -“Ovi mladi ne znaju kakva je to šampionska ekipa. Što sve moramo raditi svaki dan. Ako misle da je sada teško, kako će tek biti u Velikom Finalu. Nije bilo očekivanja prošle sezone. Svi su mogli igrati opušteno. Svi su premašili očekivanja. Ove godine? Svi imamo očekivanja. Igrači, treneri, uprava. To je okej, no mi očekivanja nismo ispunili.”- iskren je bio Irving koji zna šta priča. Upravo on je bio možda i ključni igrač u preokretu protiv Warriorsa prije nekoliko godina. On je šutom preko Currya donio naslov Cavsima.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*