Da li je MVP trka već završila?

screenshot

Problemi u Houstonu nikako da stanu. Chris Paul je već duže vrijeme izvan parketa, a sada mu se pridružio i Clint Capela. Capela je bio u sjajnoj formi u nekoliko posljednjih utakmica, te je bio najveća pomoć Hardenu. Sada nema ni njega i to na više od mjesec dana, no Bradi to izgleda nije previše bitno.

U meču protiv Hornetsa odradio je praktički sam čitav posao. Donio je pobjedu Raketama još jednom nevjerovatnom predstavom. Prvo poluvrijeme je dalo nagovijestiti što bi se moglo desiti. Harden je ubacio 36 u prvom, a samo je nastavio trpati u drugom. Do kraja je broja do čak 57, što je bilo više od cijele petorke Memphisa.

Hardenu je ovo bila 17. zaredom utakmica u kojoj je ubacio 30 poena. Prestigao je Bryanta koji je svojevremeno također imao ovakve lude serije. No, James ove sezone igra na jednom drugom nivou. Ispred njega su samo Baylor i Wilt, tj fali mu još samo 3 utakmice da bi stigao i Wilta te postao igrač sa najviše 30+ utakmica zaredom.

Kako igra Harden u posljednje vrijeme, pomoć mu i nije potrebna. Regularnu sezonu izgleda da on može sam riješiti. U posljednjih 14 utakmica, Rakete su dobile 8, a Harden prosječno ubacuje 40.6 poena, 9.0 asistencija te 7.0 skokova. Nevjerovatne brojke, a iako je konkurencija velika, čini se da je priča oko MVP nagrade završila, te se čini da ćemo imati back to back osvajača…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*