Top 5: Učinak naših za 13/1 i 14/1/2019

1 Nikola Jokić

Srpski centar je bio nadomak izjednačenja ličnog rekorda iz 2017, po broju poena – meč je završio sa 40! Od toga su četiri bila u poslednjem minutu kada se meč posle nekoliko preokreta lomio. Jokić je na terenu proveo 37 minuta, iz igre je šutirao 15 od 23, 4 od 7 za tri poena, 6 od 8 sa linije penala, a imao je i deset skokova. Jokić je udelio i osam asistencija, a njegov uticaj na igru Denvera je bio +15.

2 Luka Dončić

Luka se baš voli igrati protiv prvaka. Opet je imao sjajan meč protiv Warriorsa. U prvom meču im je ubacio 24 poena, drugom 19, a ovaj puta je bio najbolji dosada. Odlično je igrao kroz čitav meč. Pokazao je opet svoj repertoar step back trojki, a imao je i jedan fantastičan asist za Powella početkom druge četvrtine kada je prošao kroz dvojicu igrača Warriorsa. Mavsi nisu izdržali, te su na kraju potpisali poraz, a Luka je još jednom bio najbolji u svojoj ekipi sa 26 poena i čak 5 trojki.

 3 Nikola Vučević

Capela možda je solidan obrambeni centar, no protiv Vuča nije imao šanse. Nikola je odigrao vrlo dobar meč, te je bio ključan čovjek Magica protiv Rocketsa. U prvom poluvremenu je sporije krenuo u meč, no već na početku je pokazao dominaciju pod košem. Kada je Magic prvi puta prišao Rocketsima, Nikola je ubacio nekoliko vezanih poena. Na kraju kada su opet stizali rezultat u posljednjoj četvrtini, Nikola je opet bio ključan. Ubacio je sve što se može ubaciti pod košem, a Capela, Chriss i ostali nisu imali rješenja za Nikolu. Na kraju je ubacio 22 poena, a skupio je i 9 skokova te 6 dodavanja.

4 Bogdan Bogdanović

Još jednom je Bogdan bio joker s klupe za Kingse. Većinu svojih poena je ubacio u drugom periodu, kada je igrao sjajno. Davao je sjajan tempo igri Kingsa, nekoliko puta asistirao, te ubacio 10-ak poena. Razvio je i vrlo dobru kemiju s Gilesom koji igra sve više i više. Na kraju je opet preuzeo stvar u svoje ruke, preostale poene je ubacio u posljednjoj četvrtini. Prelomio je meč teškim šutem, runnerom preko Nurkića i tako odveo Kingse na nedostižnu prednost.

5 Jusuf Nurkić

Nurk nije imao sjajnu večer protiv Nuggetsa. Ušao je u probleme s faulovima, pa je na parketu proveo samo 25 minuta. Uspio je u tom periodu ubaciti 12 poena, te solidno popuniti ostale statsističke kategorije. No, šutirao je dosta loše, te se mučio protiv razigranih Nuggetsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*