Najljepša priča NBA Lige

Screenshot/Twitter

Preneseno sa: germanijak.hr

Allonzo Trier ove sezone je rookie koji je ukrao pažnju u nekoliko trenutaka i definitivno je najveće iznenađenje među novacima s obzirom da se radi o igraču koji je ostao nedraftiran ranije ove godine. Na fakultetu je igrao dobro, ali imao je problema s testovima na drogu i njegov put do NBA lige bio je trnovit. Jučer je potpisao dvogodišnji ugovor s New York Knicksima.

Izborio se za roster tijekom ljetne lige i kampa te dobio dvosmjerni ugovor koji je namijenjen igračima poput njega i s njim je mogao igrati i G ligu, no nakon 27 NBA utakmica zaradio je pravi ugovor i to jedan od najboljih rookie ugovora ove sezone, a podsjetimo prvo je ostao neizabran. Knicksi su ga potpisali na dvije godine uz sedam milijuna dolara vrijedan govor.

 

Ove sezone mladi 22-godišnji rookie zabija 9,7 poena u prosjeku uz 2,8 skok, 1,8 asistenciju, 43,5 posto ukupnog šuta i sasvim dobrih 36,7 posto iza linije za tri poena. Prosječno na terenu provodi 21,8 minute i Knicksi su s njime sasvim pogodili. Ipak, ovakvim ugovorom su se osigurali da Trier i razočara do kraja sezone iako to nema razloga misliti.

Imao je dosta utakmica s puno puno poena, no najviše je oduševio u porazu protiv Detroita kada je zabio 24 poena uz deset skokova i sedam asistencija. Nije na razini Luke Dončića ili Traea Younga, no nadmašio je sva očekivanja i izborio se za svoju šansu. Protiv Detroita je dokazao da ima all-around igru, no prvenstveno je čovjek za poene i pokazuje da je svakako materijal za NBA.

Ovaj igrač koji je zaobilaznim putem stigao u ligu i izborio ugovor ove sezone igra daleko bolje od suigrača Marija Hezonje koji bi se mogao ugledati na njega u mnogim segmentima. Trier igra jako dobro, a nakon što nje biran na draftu izborio je ugovor bolji od 20 od 30 prvih pickova ove godine. Sasvim zasluženo.

1 Trackback / Pingback

  1. New York Knicks 2018 - 2019: Okus trule jabuke - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*