Top 5: Učinak naših za 15/1 i 16/1/2019

1 Jusuf Nurkić

Nakon nešto slabije utakmice protiv Nuggetsa, Juka se vratio na “stari put”. Opet je demonstrirao silu, a protiv Cavsa je odigrao fantastičan meč. Juka je stigao do prvog triple double učinka u karijeri, a nakon njegovih posljednjih predstava, bilo je samo pitanje vremena kada će Juka doći do TD-a. Upisao je okruglih 10 poena, skokova i asista i to sve u samo 28 minuta igre. Više nije bilo niti potrebno, a sve je još dodao i respektabilnih 5 blokada.

2 Nikola Vučević

U napetoj utakmici protiv Pistonsa, koja je na kraju otišla u produžetak, Nikola je odigrao sad već standardno dobro. Sjajno je surađivao s bekovima, a Drummond ga je imao dosta problema pratiti nakon pick and rolla. Završavao je sve što može na obruču, a kada bi ga preuzeli, leđnom tehnikom je rješavao stvari. Do kraja je upisao 24 poena uz dobrih 50% iz igre, te je skupio 13 skokova.

3 Luka Dončić

Pop je jako dobro znao odakle mu prijeti najveća opasnost. Gotovo cijelu utakmicu, Spursi su udvajali Luku, nekada čak i utrajali. Pogotovo nakon pick n’ rolla, odakle Luka kreira većinu poena Mavsa. No, već smo ustanovili da Luka nije običan rookie, pa je uspio čak i  protiv ovakve obrane odigrati odličan meč. Ubacio je 3 trojke, završio je na 25 poena, a bio je vrlo blizu i još jedno TD učinka sa po 8 poena i skokova.

4 Nikola Mirotić

Dugo vremena je bio povređen, a sada je Nikola napokon igrao bez ikakvih restrikcija. To mu je falilo, jer ovo mu je uvjerljivo najbolji meč od povratka. Warriorsi i Pelicansi su imali pravu kanonadu, a Nikola je ubacio 6 trojki. Da nije bilo nevjerovatnog Currya, Pelikani bi vrlo vjerovatno uzeli ovaj meč. No, u ovom slučaju ni 29 poena i 5 skokova našeg internacionalca nije pomoglo.

5 Bojan Bogdanović

Babo je imao furiozan početak protiv Sunsa. McMillan je prepoznao slabosti Bookera u obrani, te je prva dva napada Babo leđnom tehnikom rješio stvar. To je davalo vjetar u leđa Pacersima, a Babo je ubacio prvih 10 poena za svoju ekipu. Mogao je i 12, no odlučio je sjajno asistirati Youngu u kontri. Imao je 3 asista, a sva tri su bila izuzetno atraktivna, a do kraja utakmice Babo je nakrcao 20 poena uz 3 trojke uz vrlo dobre postotke.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*