Top 5: Učinak naših za 17/1 i 18/1/2019

1 Ivica Zubac

Zublocka je odigrao utakmicu sezonu, čak i karijere. Mladi centar Lakersa još jednom je demonstrirao silu, ovaj puta protiv izuzetno dobre obrambene ekipe. Za protivnika je imao Adamsa, vjerovatno Allstar centar, no Zubcu to nije smetalo. Bio je nevjerovatno efikasan, ubacio je 26 poena, a promašio je samo 2 šuta iz igre. Sve što je mogao  je zakucao, pokazao je neviđenu dominaciju pod obručem. Osim toga Lakersi su imali čak +35 dok je on bio na parketu, a uzmimo u obzir da je utakmica otišla u produžetak…

2 Nikola Jokić

Nakon teškog poraza protiv Warriorsa, Nuggetsima je idealno sjela utakmica protiv Bullsa. Odradili su malo teži trening, no bez prevelike muke su došli do pobjede. Nikola je igrao samo 25 minuta, no i to mu je bilo dovoljno da dođe na rub TD učinka. Upisao je 18 poena, te ubilježio čak 11 asista, a falilo mu je samo 2 skoka do TD učinka. Jokić se poigravao s obranom Bullsa čitavu večer, dijelio je asiste šakom i kapom, a imao je i jedan sjajan ulaz u kojemu je totalno izvrtio Markkanena.

3 Jusuf Nurkić

Stigla je i osveta za prošlogodišnje doigravanje. Blazersi su dobili Pelicanse, a osim Lillarda, u glavnoj ulozi je bio Nurkić. Opet je imao sjajnu allround partiju, ubacio je 15 poena uz sjajan šut iz igre, te je dodao 12 skokova. Sjajno je razigravao suigrače, upisao je 5 asista, a čak dva su se našla u Top 10 poteza večeri u NBA. Također je imao sjajnu blokadu na Davisu, a iako je ispao iz igre zbog 6 faulova, bio je jedna od ključnih karika Blazersa.

4 Nikola Vučević

U porazu od Netsa nisu “preživjeli” Russella. Ubacio im je 40 poena, a Vuč je napadački odigrao meč ispod svog standarda. Ubacio je 16 poena, no imao je relativno loš šut iz igre. Nešto što nismo navikli od njega. Uputio je 20 lopti za tih 16 poena, što nikako nije dobro. No, nadoknadio je to u skoku, imao je čak 17 skokova, a od toga su 6 bili ofenzivni. Neloša partija za našeg internacionalca.

5 Ante Žižić

Još jedna vrlo dobra partija za Žižu. Napokon je stigao do minuta i opet ih je sjajno iskoristio. Ubilježio je double double protiv Jazza, tj Goberta što nikako nije mala stvar. Ubacio je 15 poena, uz relativno veliku efikasnost, a tome je i dodao 10 skokova. Bio je jedan od bolji igrača Cavsa na parketu i definitivno je dokazao da mu treba još više šanse za igru.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*