Motown Miracle i neumoljivi PG

Screenshot

Subotnja NBA večer nam je donijela, između ostalog, dvije sjajne utakmice i još bolje završnice. U ranijem terminu na parket su izašle ekipe Sixersa i Thundera. Do ove utakmice Thunderi su čak 18. puta zaredom pobijedili Sixerse. Embiid i ekipa niti ovaj puta nisu našli lijeka za Thundere, pa je taj niz sada porastao na 19 uzastopnih utakmica.

Utakmica je manje više bila cijelo vrijeme u egalu, a kraj je bio pun preokreta. Sixersi su prvo gubili 3 razlike 20-ak sekundi do kraja. Nakon akcije, Embiid je ostao sam na šutu za tri poena, cimno je Westbrooka koji je poletio, a Embiid je iskusno izborio 3 bacanja. Sva tri je pogodio, te izjednačio rezultat. Ovo je Westu bio 6. faul te je morao izaći van iz igre, što znači da su Thunderi ostali samo na Schorederu. Baš on je gadno pogriješio već idući napad. Nakon izvođenja, upao je u zamku Sixersa, te je bacio izuzetno loš pas koji je Butler jedva čekao presjeći. Jimmy je ukrao loptu te lagano položio na drugoj strani.

Ali Thunderi su imali PG-a. Donovan je nacrtao jednostavnu akciju, Adams je postavio blok, PG je ostao sam, te osim izborenog faul pogodio je i trojku. Doveo je Thundere na dva poena prednost sa 3+1 a Butler je nakon toga promašio težak šut za pobjedu.

Druga uzbudljiva završnica nam dolazi iz Motowna. Pistonsi su imali kontrolu nad utakmicom gotovo čitavu večer. U prvom dijelu, Kingsi su vodili tek na samom početku. Dosta su griješili, a Blake je odigrao odličnu prvu četvrtinu i Pistonsi nakon nekoliko minuta došli i do dvoznamenkaste prednosti. Vodili su sve do samog kraja, a nakon trojke Hielda malo više od minute prije kraja, Kingsi su ponovno poveli. Blake je nakon toga vratio prednost Pistonsima, a Reggie Jackson je propustio zapečatiti utakmicu i tako je dao priliku Kingsima za šutiraju za pobjedu.

Odgovornost je preuzeo “najvrući” igrač Kingsa tu večer, Buddy Hield koji je pogodio dotada 6 trojki. Primio je loptu, izbjegao udvajanje i izvan balansa pogodio tešku trojku sa sirenom i Kingsi su uzeli pobjedu.

Hield je s tom trojkom došao do 35 poena, dok je Bagley III dodao 14 s klupe. Fox i Bogdan su se dosta mučili sa šutom ovu utakmicu i ništa nisu mogli pogoditi. Bogdan je imao 3/12 iz igre za 8 poena, a Fox 4/13 za 15 poena. Blake je ubacio 38 za Pistonse, a Kennard je odigrao još jednu dobru utakmicu s klupe i ubacio je 19 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*