Top 5: Učinak naših za 23/1 i 24/1/2019

1 Nikola Jokić

Unatoč sjajnim brojkama, Jokić je bio izuzetno nervozan u meču protiv Jazza. Vjerovatno ga je frustriralo to što Jazzeri nisu mogli promašiti trojku prvo poluvrijeme, a na to se nadovezalo da niti Jokić nije ništa mogao pogoditi izvana. Zaradio je suspenziju na jednu utakmicu, a kasnije se sukobio i s Crowderom. No, vozao je Goberta, snalazio se te na kraju došao do 28 poena, a uzeo je i season high 21 skok.

2 Nikola Vučević

Jedan od najtraženijih centara Lige i dalje nastavlja sa sjajnim partijama. Odlično se snalazio protiv jednog od najboljih blokera Lige, te je većinu svojih poena ubacio na obruču. Kada su na kraju stizali rezultat, Magic je agresivno tražio mismatch za Vučevića. On je uredno trpao, no problem je bio što ništa nisu mogli obraniti. Iako je Nikola svoj posao odradio sa 4 blokade. Uspio je sakupiti i 14 skokova, te je ubacio 21 poen.

3 Ante Žižić

U odsustvu Nancea i Thompsona Žiža  je i dalje starter. Svaku utakmicu igra sve bolje i bolje. U posljednjoj je uz Osmana bio najbolji igrač Cavsa. Nažalost Cleveland nikako da uhvati bilo kakvu formu, gube kao na traci i čini se kako će postati jedna od najgorih ekipa u povijesti. No, to ne brine previše Žižu. On je protiv Kelta ubacio 19 poena, a falilo mu je samo 2 skoka za double double.

4 Jusuf Nurkić

Kao i obično u ovakvim mečevima gdje je pobjeda osigurana, Nurk igra puno manje minuta. Protiv Sunsa je odigrao samo 23, no ostvario je zapažen učinak. Ovaj puta ne toliko allround kao u prošlim susretima, no za relativno kratko vrijeme ubacio je 16 poena, a tome dodao i 9 skokova. Bio je nepogrešiv sa linije bacanja, dok je iz igre bio relativno loš.

5 Bojan Bogdanović

Nesretan meč za Pacerse. Osim poraza, izgubili su i Oladipa do kraja sezone. Prošli puta kada su bili bez Dipa, Babo se iskazao. Počeo je uzimati više šuteva, a čini se da će tako biti i sada. Protiv ponajbolje ekipe Istoka, Babo je bio na standardnoj razini. Ubacio je 16 poena, pogodio 2/3 trojke, te uhvatio 4 skoka.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*