Vučević: “Glasnije me ne interesiraju”

Nikola Vucevic
Screenshot/Youtube

Naš centar, Nikola Vučević igra sezonu života. I prijašnjih godina je bio ključan igrač Magica, no ove sezone je podigao svoju igru na jedan viši nivo. Polovica Lige bi ga voljela vidjeti u svojim redovima, a kako mu ističe ugovor, čini se da bi Magic pristao na razmjenu. Čisto da se osiguraju da ne ne izgube za džaba.

Igrač mjeseca: Nikola Vučević, Orlando Magic

Posljednjih nekoliko dana, priče oko tradea su sve glasnije. Uskoro dolazi trade deadline, te Magic ukoliko želi razmjeniti Vučevića, mora početi djelovati. Naš centar nastavlja po starom, a sam kaže da ga glasnije ne opterećuju. -“Ne obraćam pažnju na to. Te stvari su izvan moje kontrole. Ono što mogu kontrolirati su moja igra, moja priprema za svaku utakmicu, trening i način na koji mogu utjecati da moja ekipa pobjedi. To je ono na što sam fokusiran.”- rekao je Vuč u intervjuu za The Athletic.

Trenutno je na 20,5 poena, 12 skokova i 3,8 asista što su mu uvjerljivo najbolje brojke karijere. Među najučinkovitnijm je centrima Lige, te među najboljim skakačima. Već je nekoliko ekipa pokazalo interes za Nikolu, no još ništa nisu konkretno ponudili.

Pljuštaju ponude za Vuča

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*