Hayward šteti Keltima?

Gregory Shamus / Getty Images Sport / Getty

Dolaskom Gordona Haywarda, te Kyriea Irvinga očekivalo se od Bostona kako će za sezonu-dvije postati ozbiljan konkurent Warriorsima za naslov prvaka. Nažalost, stvari nisu išle zacrtanim tokom. Hayward je u prvoj utakmici sezone, nakon samo nekoliko minuta doživio stravičnu povredu. Morao je pauzirati čitavu sezonu, te se tek ove vratio na parkete. Kako je povreda izgledala, dobro je da se uopće vratio…

Stravična povreda Haywarda obeležila otvaranje sezone

Ova sezona je bila puno očekivanja, pogotovo zato što su Kelti na pogon mladih igrača stigli čak do Finala konferencije. Logično, da su se povratkom prvog bekovskog para Irving-Hayward povećali apetiti. Ali, Boston ove sezone ima puno više problema nego prošle. Povratnici od povrede su uzeli veći dio minuta koje su imali Tatum, Brown i Rozier, trojac koji je iznio najviše tereta u playoffu prošle godine.

Što se dešava s Keltima?

Irving i nije problem, on se opet pokazao kao najbolji igrač Kelta, no Hayward nikako da uhvati formu. Isprva je startao, no vrlo brzo je sam rekao kako još uvijek nije spreman i da želi ulaziti s klupe. Stevens se složio, nakon toga je Hayward počeo igrati malo bolje, no to je još uvijek ispod svakog standarda. Barem onog standarda na koji smo navikli od njega. Trenutno, Boston bez njega na parketu je bolji čak 10 poena, što nisu male brojke.

Protiv Warriorsa je imao očajan meč. Ubacio je samo 2 poena uz 0/5 šut iz igre, te je netko iz svlačionice Warriors progovorio kako je Hayward samo uteg u igri Kelta. -“Jednostavno ga nema niti u obrani, niti u napadu.”- S tim se možda slaže i nekolicina navijača Kelta, jer Hayward stvarno ove sezone nije pružio niti blizu igre kakve se očekuju od njega. No, kada igra, još uvijek se vide posljedice povrede. Kao da se suzdržava ili je izgubio dosta na brzini, te se nije do kraja još oporavio. U svakom slučaju, PG je također prošao sličnu povredu, te ni on odmah kada se vratio nije igrao dobro. Pogledajte ga sada… Za Haywarda svakako ima vremena, samo je pitanje dokle će Kelti imati strpljenja.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*