“On je zvijer”

Screenshot/Youtube

Preneseno sa: germanijak.hr

Ivica Zubac će dugo pamtiti drugi dio prosinca i siječanj. Iskoristio je 21-godišnji hrvatski centar priliku koja mu se pružila u Lakersima te pokazao da itekako za njega ima mjesta u NBA ligi. U posljednjih pet utakmica je dvoznamenkast, a jučer je odigrao najbolju utakmicu u karijeri – protiv Phoenixa je za 35 minuta ubacio 24 poena (šut 9/16, slobodna bacanja 6/7) te imao 16 skokova i 4 blokade. Prema ESPN-ovom Player Rateru, naprednoj statističkoj komponenti koja obrađuje podatke svih uobičajenih statističkih podataka, Zubac je nagrađen s učinkom 48,3 što je za dlaku do brojke 50 koja označava elitnu utakmicu. No, i ovako je hrvatski centar oduševio svoje suigrače.

„On je zvijer. Iskoristio je svaku priliku koju je dobio“, rekao je Michael Beasley, a Rajon Rondo je dodao:

„Radi veliki posao da se oslobodi protivnika, nađe prave pozicije za sebe. Uvijek uspije pronaći pozicije na kojima može dobiti loptu, a onda je odličan finišer. Sjajno igra oko obruča s obje ruke, a vjerojatno je jedan od najsnažnijih visokih igrača u ligi“, istaknuo je slavni playmaker koji ima odličnu povezanost sa Zupcem s kojim redovno vrti uspješne pick’n’roll akcije.

Zubac je svojim igrama uspio izgurati oba veterana koja su mu konkurencija na poziciji centra. JaVale McGee je sinoć odigrao samo 11 minuta dok trener Lakersa luke Walton nije uopće koristio usluge Tysona Chandlera. Nitko ne dvoji da hrvatski košarkaš treba i dalje biti starter u momčadi iz Los Angelesa, a u sljedećoj utakmici Zupca čeka Joel Embiid. Philadelphia dolazi u ‘Grad anđela’ u noći s utorka na srijedu.

„Moram se posebno pripremiti za Embiida. On je jedan od najboljih visokih igrača u ligi i sigurno je da ću tražiti pomoć od Tysona i JaValea, posebno da mi kažu kakvu obranu treba igrati na njemu. Pronaći ću način da igram najbolje što mogu protiv njega i siguran sam da ću biti spreman.“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*