Top 5: Učinak naših za 26/1 i 27/1/2019

1 Luka Dončić

Luka Dončić nadmašio je samog seba, a u sinoćnjem tesnom porazu Dallasa od Raptorsa (120 – 123), zabeležio je svoj drugi triple double u karijeri. Dončić je meč završio sa 35 poena, 12 skokova i deset asistencija. Tako je postao jedini tinejdžer u istoriji NBA kome je pošlo za rukom da stigne do dva triple double učinka, ujedno i prvi tinejdžer koji je imao triple double sa 30+ poena. Kada se čini kako nas ne može iznenaditi, Luka opet odigra ovakvu utakmicu.

 

2 Nikola Jokić

Nikola Jokić je odigraoš još jedan strašan meč. U pobedi nad 76-ersima (126 – 110), ostvario je novi triple double, 23. u karijeri a meč je završio sa 32 poena (12-22 iz igre, 2-3 za tri, 6-7 penali), uz 18 skokova, 10 asistencija, jednu ukradenu i samo jednu izgubljenu loptu. Ovo mu je bio drugi meč sa 30+ poena, 15+ skokova i 10+ asistencija, čime se pridružio Oscaru Robertsonu kao jedini igrač kojem je to pošlo za rukom više pute pre napunjene 24 godine. Istina, Sixersi su bili oslabljeni, no Jokić se poigravao s njima, te odigrao nevjerovatan meč.

 

3 Ivica Zubac

Velike probleme je Zubac zadavao Kokoškovu i Sunsima. Oni nisu mogli računati na svoju prvu centarsku liniju, a Zubac je to dobrano iskoristio. Dominirao je reketom, ubacio sve što se može ubaciti sa nevjerovatnom lakoćom, te je uspio uzeti čak 16 skokova. Pokazao je tko je “gospodar reketa” na obje strane parketa, te nije čudo što su svi oduševljeni igrama našeg centra.

 

4 Nikola Vučević

Glavna vijest u ovom utakmici je bio povratak Paula u redove Raketa. Harden je naravno to ignorirao i nastavio po svome, te je ubacio 40 poena, a Vučević se poigravao s centrima Rocketsa. Capela se i dalje nije oporavio, pa je većinu vremena u igri proveo Faried, koji nikako nije mogao čuvati Vuča. Radio je što je htio u low postu, ubacio je 19 poena uz solidan šut, te je podijelio čak 5 asista. Dominaciju je pokazao i u skokovima, uzeo ih je čak 17, a od toga su njih čak 8 bili ofenzivni.

5 Jusuf Nurkić

Još jedan solidan allround meč je pružio Jusuf Nurkić. Protiv neiskusnih Hawksa imao je nekoliko dobrih reakcije, kako u obrani tako u napadu. Meč je većinu vremena išao u jednosmjernu ulicu, no Hawksi se ipak nisu tako lako dali. Nurk im je ubacio 15 poena, a falio mu je samo jedan skok do double double učinka. Polijepio je i 3 blokade, a uspio je ukrasti i 2 lopte.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*