Top 5: Učinak naših za 1/2 i 2/2/2019

1 Nikola Jokić

Otvorio je mjesec sjajno predstavom protiv Raketa. Bio je samo na korak do TD učinka, falio mu je jedan asist, no odigrao je sjajnu utakmicu. Za 31 minut na terenu ubilježio je 31 poena, centri Rocketsa jednostavno nisu imali rješenje za njega. Capela je jako falio ovu utakmicu. Nakon Raketa, gdje mu je falio 1 asist za TD, već protiv Wolvesa je to apslovirao. Triple double za 29 minuta na parketu, te sjajno dodavanje preko cijelog terena koje je zapečatilo utakmicu.

2 Luka Dončić

Ponajbolje poluvrijeme za jednog rookiea u povijesti. Luka je protiv Cavsa u prvom dijelu ubilježio 28 poena na poluvremenu. Prezentirao je raznovrstan napadački arsenal, od step backova, do coast to coast polaganja. Odigrao je sjajno, a u drugom dijelu je malo stao. No, Mavsi su osigurali pobjedu, tako da Luka nije ni morao “pravo” potegnuti.

3 Bojan Bogdanović

Otkako nema Oladipa Babo je preuzeo dio odgovornosti na sebe. Protiv Heata je odigrao utakmicu sezone. Izrešetao ih je izvana, a tek je na kraju utakmica promašio još koji šut, te tako “pokvario” statistiku. Ubacio je 31 poen, Heat ga nikako nije mogao držati. Zabijao je iz svih pozicija, te je podsjetio na stil igre koji pruža u Hrvatskoj repki. Vidimo da Babo funkcionira i kao prva opcija u NBA.

4 Nikola Vučević

Novopečeni Allstar odigrao je vrlo dobar meč protiv Netsa. Fokusirao se na zabijanje iznutra i totalno je izdominirao centre Netsa. Ubilježio je i jedno sjajno zakucavanje preko vrlo dobrog blokera Allena, koji u svojoj kolekciji blokada ima nekoliko Allstar igrača. Ne i Nikolu. Meč je završio sa double double učinkom od 24 poena i 12 skokova.

5 Boban Marjanović

Boban je napokon dobio priliku i opet ju odmah iskoristio. U velikom preokretu protiv Pistonsa Bobi je dobio 16 minuta a to mu je bilo dovoljno za double double. Po 10 poena i skokova za našeg centra. Polovicu tih skokova je uzeo u napadu, te bio konstatna opasnost za Pistonse. Nakon ovakvih utakmica, bude čudo što Doc ne koristi Bobija malo češće.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*