Kako je Daly u finalu 1990 uštedeo par hiljada dolara

Kraj osamdesetih, preslikan je i na sam početak devedesetih. To je period kada su ‘Bad boysi’ iz Detroita vladali NBA, davali košarkaške, ali i mnoge druge lekcije zbog kojih bi danas možda bili kandidati i za – zatvorska odela. No, o tome drugom prilikom…

>>> Loši momci iz Detroita: Prljavi, grubi i šampioni

Serija protiv Blazersa u sezoni 1990-91, bila je sve samo ne neizvesna, jer su Thomas, Dumars, Rodman, i ekipa, na kraju slavili sa 4 – 1, i po drugi pot zaredom obradovali Detroit.

Kako piše KOŠ magazin, osvrnuvši se na to finale, desilo se da je ‘miš ogrebao mačku’ u finalu, ali da ga je potom ona razbucala na sitne komade! A miš je samo uspeo da dobije drugi meč serije i nakon poraza u prvom meču, Blazersi prave brejk u Detroitu, izjednačuju u seriju na 1-1. Sledila su tri meča, i istorija – Detroit od 1974 nije dobio niti jedan meč tamo. Do ove serije. Pistonsi su pokidali domaćina, i sa 4-1 stigli do prstena.

Kako je Chuck uštedeo novac

No, jedna zanimljivost vezana za ovaj meč. Košarkaši Pistonsa su svom treneru uštedeli nešto novca ovako ekspresnom serijom u Portlandu. Naime, Chuck Daly je za svaku utakmicu finala nabavljao novo odelo koje nije bilo jeftinije od 1000 dolara. Kicoš sa licem sovjetskog kadrovika, kako su ga svojevremeno opisivali neki naši novinari, tako je uštedeo bar između 2-3000 dolara nakon ove serije. Nadamo se da je bar počastio svoje ‘loše momke’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*