“Odlučili smo da naše standardne kafanske priče o NBA ligi pretočimo u podcast”

Pitanje: Pitanje motivacije za pokretanje ovakvih priča je uvek važno? Odakle ideja, kako je počelo?

Marko: Odlučili smo da naše standardne kafanske priče o NBA ligi pretočio u podcast, kako bismo približili nama drago takmičenje Balkanu.

Luka: Marko je dakle imao tu ideju, predstavio mi ju je uz pivo što je uvek dobar način i rekao je da mu se dopada moj glas, što me je kupilo i eto sad sam ovde sa njim.

Pitanje: Ime kanala i podcasta je BušaNBAsket? Kako ste došli na ideju? Gde curi?

Marko: Čista igra reči, da bi u imenu bilo NBA. Nadamo se da nama nigde ne curi. Bušan je nekako najbolje došlo uz šaljiv ton, a basket je nekako morao da bude kao druga reč.

Luka: I ovo je bila 100% Markova ideja, ja sam je svesrdno prihvatio i mislim da će izaći iz toga odličan logo sa probušenom loptom i natpisom NBA preko toga.

Pitanje: Koliko vidimo pratite aktuelne stvari (mečeve, trejd spekulacije, All Star), kako ste generalno zamislili koncept vašeg podcasta?

Luka: Pa zamislili smo ga kao neobaveznu priču nas dvojice, ali smo shvatili da neka pravila moraju da postoje. Super nam odgovara ovo sa par utakmica koje predložimo za gledanje i odgledamo za početak i kraj emisije. A ostatak je i dalje prilično diktiran stvarima koje se dese u toku nedelje u ligi. To se zove „trendovi“ što nam daje priliku da eksperimentišemo iz emisije u emisiju.

Marko: Za početak je zamišljeno kao nedeljni podcast, a ako se pokaže potreba za više i dođe nam vremena za to, biće…

Pitanje: Koliko vremena ovo oduzima? Dosta njih koje znamo su brzo odustajali nakon početne motivacije…

Luka: Pa, oduzima dovoljno, a ne previše vremena. Meni je za sada super, pošto generalno ulažem toliko vremena u podsvesno razmišljanje o NBA ligi iz raznih razloga, tako da je samo pretočeno u nešto opipljivo. Plus mi uvek odgovara da sa Markom pričam o tome, tako da mislim da nećemo odustati.

Marko: Generalno prikupljanje podataka i analiziranje je na dnevnoj bazi, što pred emisiju pretočimo u neki načelni scenario. Svakako mi to uzima više vremena nego da to radim rekreativno, ali za sada i pored poslovnih i privatnih obaveza uspevam sve to da odradim.

Pitanje: Koliko je tehnički zahtevno voditi podcast?

Marko: Za sada nam nije previše zahtevno pošto za sada koristimo jedan laptop da sve to snimimo, editujemo, okačimo. Kada se dodatno uozbiljimo, svakako će doći do raznih apgrejda.

Luka: Definitivno se slažem. Za sada je prilično opušteno, ali svakako će uslediti mnogi momenti našeg napretka koji će zahtevati i dodatno tehničko kako opremanje tako i opismenjavanje. 😀

Pitanje: Razmišljate li o drugim platformama, formama… u proširenju ‘firme’ i brenda?

Marko: Ovo još nije pravi podcast, nego YT zbog tehničkih priprema. Svakako nam je prvi sledeći korak prebacivanje na sve platforme koje dalje distribuiraju podcaste.

Luka: Osim toga svakako je pitanje dana kad ćemo pokrenuti i blog na kom ćemo kačiti i poneku dnevnu vest i sve podcaste.

Pitanje: Možete li izdvojiti neku emisiju koja vam je do sada najdraža?

Marko: Ne bih mogao da izdvojim neku posebnu emisiju. Mislim da napredujemo iz podcasta u podcast, i da svaki put jedva čekam novo snimanje.

Luka: Pazi, ja ne slušam naše podcaste, pa ne bih mogao ovako iz glave neki posebno da izdvojim. Svakako u svakom ima stvari kojima sam bio nezadovoljan i kojima sam bio zadovoljan. Bitno je i dalje da mi je jako zabavno ovo da radim i to je to.

Pitanje: Ko su pozitivna a ko su negativna iznenađenja u ovoj sezoni?

Luka: Negativno iznenađenje neko posebno nemam, pošto mislim da sam prilično smanjio očekivanja za mnoge timove. Malo mi je smor recimo što je Kevn Love odigrao dve utakmice i 6 minuta ove treće. Malo mi je smor što Boston ne dominira na istoku, navijački gledano, ali mi je super pozitivno što sada iamo četiri vrhunske ekipe u toj konferenciji. Takođe sam pozitvno iznenađen Kingsima i Nuggetsima, pa i Clippersima, ali sve tri ekipe mogu još da se vrate tamo gde sam ih očekivao.

Marko: Što se tiče negativnih iznenađenja – Gary Harris mi je kao bek šuter sa najboljim procentom šuta iz prošl sezone baš podbacio. Čak ni kad je bio zdrav, a imao je prostora, jednostavno njegova igra nije funkcionisala onako kako sam očekivao. Pozitivno iznenađenje su svakako Kingsi. Kada smo radili pilot podcast, mislili smo da će biti najgora ekipa u ligi. Hawksi su mi takođe pozitivno iznenađenje gledajući kako trenutno igraju.

Pitanje: Za kraj naravno nadamo se budućoj saradnji, i standardno pitanje – ko osvaja ligu?

Marko: S obzirom kako Boogie igra, deluje da bi Warriorsi mogli da se prošetaju. Ali gledajući trejd dedlajn, mislim da svi ovi sa istoka mogu da budu dobar protivnik, a svakako sam subjektivan i ne bih voleo da Golden State osvoji.

Luka: Glasam za Warriorse. A nije nemoguće da im ovo bude poslednja titula na neko vreme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*