Lakersi tonu, Walton izgubio kompas

Screenshot/Youtube

Prije sezone smo pričali kako imaju ekipu punu talenta, te bi dodatkom Lebrona i eventualno još jednog Allstara instantno postali kandidati za titulu. Lonzo, Ingram, Kuzma, Zubac… svi su pokazali prošle sezone da znaju igrati košarku, te da možemo očekivati dobre stvari od njih. No, problemi su počeli Lebronovom povredom.

S Lebronom je to još i solidno izgledalo, no otkako je Kralj povređen Lakersi tonu sve dublje i dublje. Utakmicu kojoj se Lebron povrijedio uspjeli su dobiti Warriorse i sve je izgledalo dobro. No, nakon toga u idućih 9 utakmica bez Lebrona, uspjeli su dobiti samo 3. Jedini koji je uspio zadržati nivo forme, čak ga i podići, je Kuzma, dok su svi ostali podbacili.

Kap koja je prelila čašu je utakmica protiv Cavsa. Oni su najgora ekipa Lige, konkurent za najgoru ekipu ikada, a uspjeli su dobiti ove Lakerse. Kao i obično, primili su 30+ poena u prvoj četvrtini, te su bili u zaostatku od početka. U trećoj dionici su na krilima Kuzme stigli na samo poen zaostatka, no Cavsi rade 10-0 i odvajaju se. Još su jednom zaprijetili u posljednjoj četvrtini, no Sexton, Osman i Burks su se pobrinuli za 6-0 seriju kojom su Cavsi na kraju i prelomili susret.

Najbolji u redovima Lakersa je bio Kuzma koji je ubacio 29 poena uz 9 skokova, dok je Ingram ubacio 22. Ball je bio na rubu Td učinka, ali opet je imao razočaravajuć šut te je ubacio samo 13 poena. U Cavsima istaknuo se Osman sa 20 poena i 8 skokova, dok su po 17 ubacili Sexton i Burks.

Nakon toga Lebron je presjedio idućih 7 utakmica, a Lakersi su uzeli 4 pobjede. Čak bi se moglo nazvati i solidnim učinkom. Kada se Kralj napokon vratio, očekivalo se kako će se Lakersi vratiti natrag na pobjednički put. To nije bio slučaj. U idućih 6 utakmica (Lebron presjedio protiv Warriorsa) uzeli su samo 2 pobjede, što ih je bacilo izvan playoffa. Trenutno su bliži 12. mjestu, nego Kingsima na 8. Što je već zabrinjavajuće. Imaju dosta težak raspored do kraja regularne sezone, te imaju izuzetno puno posla.

Kemija u ekipi je također jako loša, kako i neće kada je Magic otvoreno nudio polovicu ekipe za Davisa. Na kraju su napravili samo sitne izmjene, odnosno nisu se pojačali, štoviše vjerovatno su malo i oslabljeni ušli u drugi dio sezone. Pred Kraljem je velik posao, ovi Lakersi sigurno imaju potencijal, no zasada nisu niti blizu da ga ispune (čast izuzecima poput Kuzme). Ako ne dovedu nekon superstara preko ljeta, te se ne pojačaju, da li je Lebron pogriješio s izborom ekipe ovo ljeto? Hoćemo li gledati prvi playoff bez Lebrona nakon dugo vremena?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*