Od Russa nema boljeg!

Screenshot/Twitter

Russell Westbrook je odigrao utakmica sezone protiv Pelicansa. Ubacio je 44 poena, uz 14 skokova i 11 asista, što znači da mu je ovo 11. utakmica zaredom da je stigao do triple double učinka. Osim toga, s ova 44 poena je prestigao legendarnog Gary Paytona na ljestvici strijelac Thundera/Sonicsa. Tako je Russ postao najbolji strijelac u povijesti franšize.

Thunderi su izgubili utakmicu, PG i Russ su bili najbolji strijelci, ali su potrošili preko 50% lopti, osim Noela nitko nije uputio više od 9 šuteva. S druge strane Randle i Holiday su odradili posao sa po 33 i 32 poena, dok je Davis igrao samo 16 zbog povrede. Nije dočekao ni kraj utakmice na klupi, već je ranije izašao iz dvorane.

14. februar

Denver je sa 120 – 118 savladao Kingse, a čovek odluke bio je Nikola Jokić koji je pogodio šut za pobedu na 0.3 sekundi do kraja meča. Joker je meč završio sa triple doublom – 20 poena, 18 skokova i 11 asistencija, i ovo mu je 12. triple double u sezoni.

Za Nuggetse je debitovao Isaiah Thomas, koji je za 13 minuta dao 8 poena i imao je 2 asistencije.

Kod Kingsa, Bogdan Bogdanović je za 27 minuta postigao 16 poena uz četiri skoka i dve asistencije, Nemanja Bjelica je grao 20 minuta i postigao 13 poena uz po tri skoka i asistencije.

13. februar

U derbiju Istoka, Celtci su sa 112 – 109 iznenadili Philadelphiu, a do pobede su ih vodili Hayward sa 26 poena, Horford sa 23 poena i 8 skokova, i Tatum sa 20 poena i 10 skokova. Zanimljivo, u ovom meču Boston je igrao bez Irvinga. Embiid sa 23 poena i 14 skokova, i Butler sa 22 poena bili su najefikasniji kod 76ersa. Embiid je bio isfrustriran i besan nakon ovoga poraza koji je Celte približio četvrtoj poziciji (oba tima imaju po 36 pobeda i dele četvrto mesto):

“Sudije je..no nemaju pojma“, rekao je Embiid na kraju svoje izjave pre nego što je napustio razgovor sa novinarima.

Boban Marjanović ponovo je dobio priliku, a ovoga puta je za 10 minuta postigao 4 poena i uhvatio je 6 lopti.

Warriorsi nastavljaju sa serijom pobeda, a sinoć je sa 115 – 108 pala tvrda ekipa Utah Jazza, i to tek nakon silne poslednje četvrtine i serije 21 – 4 kada je GSW preuzeo konce.

Durant je bio najefikasniji sa 28 poena, Curry je dodao 24, a Klay Thompson je dao 22. Boogie Cousins je meč završio sa 12 poena, 10 skokova i 5 asistencija.

Kod gostiju, Mitchel je ubacio 25 poena (10/29 iz igre), Rubio 16.

Thompson je u jednom momentu doživeo neugodnu povredu prsta koji mu je zapeo za Mitchellov dres, i tada je došlo do dislokacije. Bek GSW-a je odmah otišao na klupu, a vrlo brzo i u svlačionicu gde mu se ukazala pomoć, posle čega se vratio na parket.

12. februar

Tešku večer su imali Knicksi. Očekivalo se kako će napokon prekinuti niz poraza, jer igrali su sa Cavsima. Možda i jednom ekipom Lige koja je u gorem stanju od njih. No, pokazalo se kako to nije istina, Cavsi su dobili ovaj meč, te “pomogli” Knicksima da obore negativan rekord, odnosno imaju 17 poraza zaredom. Iako je tank mode uključen, ovo je ipak previše za ovaku franšizu.

Najgore od svega, imali su utakmicu u rukama, Kornet je promašio otvorenu trojku za vodstvo 20 sekundi do kraja, a onda su i u posljednjem napadu promašili dva šuta, te su Cavsi koševima došli do pobjede. Mario Hezonja je imao potez utakmice, možda i sezone. Pokazao da je da nije zaboravio zakucavati, te je brutalno prekucao preko Chrissa. Potez karijere za Mario, a vjerovatno i potez sezone za Knickse.

Za Knickse najbolji je bio Trier, koji je s klupe ubacio 25 poena, a Hezonja je osim zakucavanja pogodio još i trojku te meč završio na 5 poena. Za Cavse je Sexton je ubacio 20, a u petorci je bio i Kevin Love koji je ubacio 14 poena, te se polako vraća u formu nakon povrede.

 

Thunderi su preskočili i Blazerse, 120 – 111, a Russell Westbrook je ostvario deseti uzastopni triple double čime je prestigao Wilta Chemberlaina. Westb je završio sa 21 poenom (5-19 iz igre, 10-13 penali), 14 skokova, 11 asistencija, ukradenom i 6 izgubljenih lopti.

No, i ovaj učinak u senci je neverovatnog Paula Georga koji je zatrpao koš Blazersa sa 47 poena (15-26 iz igre, 9-11 penali), 12 skokova i 10 asistencija. PG je ovim sebe pogurao kao kandidaturi za MVP, gde se trenutno visoko kotira i među tri je najizglednija kandidata za najkorisnijeg igrača.

Na drugoj strani Lillard je dao 31 poen, dok je Jusuf Nurkić meč završio sa 9 poena i 12 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*