He still got game

Screenshot/Twitter

Selekcija Amerike lagano se obručunala sa Timom sveta, bilo je 161 – 144 u okviru susreta ‘Zvezda u usponu’, koji se već peti put zaredom igra kao deo All Star vikenda. Ovo je drugi trjumf Amerikanaca, u pet susreta, a do njega ih je predvodio košarkašk Lakersa Kyle Kuzma koji je meč završio sa 35 poena (15/27 iz igre, 3/10 za tri), a potom je proglašen i za MVP-a.

Za Tim SAD, koji je sa klupe vodio Kyrie Irving, Tatum je dao 30 poena, Young 25 uz 10 asistencije, Mitchel 20, Beagley 14, dok je Fox imao čak 16 asistencija.

U poraženoj ekipi, koju je vodio Dirk Nowitzski, prošlogodišnji MVP Bogdan Bogdanović je kao starter postigao 15 poena (5/11 za tri), uz 5 skokova, 6 asistencija, jednu ukradenu i 4 izgubljene lopte za 24 minuta. Bogdan nije imao nijedan šut za dva poena ni sa penala.

Najefikasniji u Timu sveta bio je Ben Simmonsa sa 28 poena, Finac Markannen dodao je 21, Ayton 15, dok je Luka Dončić završio sa 13 (5/12 iz igre, 3/9 za tri), uz 5 skokova i 9 asistencija…

Za potez večeri potrudio se John Collins koji je atraktivno zakucao na dodavanje svog klupskog kolege iz Hawksa Trae Younga:

Celebrity game

Osim mladih igrača, sinoć su snage odmjerile i razne show buissnes zvijezde. Među njima se redovno nađe poneki bivši NBA igrač, a ove godine je to bio Ray Allen. Kako je tijekom svoje karijere bio poznat po izuzetnoj fizičkoj spremi (naravno i šutu), to se nastavilo i nakon karijere. Allen je izgledao sjajno, a kao i što se očekivalo bio je barem nekoliko klasa iznad svih ostalih na utakmici. Toliko dobar, da vjerujemo da bi lako mogao dobiti i 10-dnevni ugovor s nekom ekipom.

Šut je i dalje besprijekoran, fizička sprema je na zavidnom nivou, tako da bi Ray Ray lako mogao dobiti ponudu od neke ekipe. Samo da još uvijek želi igrati…

1 Trackback / Pingback

  1. All Star: Lebronove 'ubice' ili Giannisova 'legija stranaca'? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*