Thabeet nakon 5 godina nazad u NBA?

hasheem thabeet

221cm visokog Tanzanijca Grizzliesi su birali 2. pickom na jakom draftu 2009. godine. Očekivali su da će dobiti novog Hakeema, no kako su se samo prevarili. Jednostavno NBA liga je bila prebrza za njega, nije se nikako uspio snaći a i toliko je bio loš da je ispao iz rostera ekipe iz D-lige. Iako je sam po sebi ovaj pick očajan, kada vidimo tko je sve bio izabran poslije njega ispada još i gori. Iza Hasheema svoje mjesto su našli Steph Curry, Demar Derozan, James Harden…

Thabeet se nikada nije snašao u Ligi, jednostavno nije mogao pratiti taj ritam, te unatoč visini i strašno dugim rukama, čak nije bio koristan niti u obrani. Napad mu je oduvijek bio lošija strana, no čini se da je napredovao u ovih nekoliko godina “odsustva”. Thabeet je dogovorio treninge s 3 različite ekipe za vrijeme Allstar pauze, kako bi barem jednu probao uvjeriti da mu da ugovor.

Trenirao je s Rocketsima, Pistonsima i Raptorsima. Praktički samo Rocketsima je potreban centar, no pitanje je kako bi se snašao kod njih. Iako im kronično fali visine, te im je nedavno PJ Tucker bio najvišlji igrač u petorci, sumnjamo da će se Thabeet uspijeti prilagoditi napadu Rocketsa. Pistonsi bi također mogli imati koristi od njega, dok Raptorsi samo žele produljiti svoju klupu. Vidjeti ćemo hoće li mu neka od ovih ekipa uskoro ponuditi ugovor.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*