Top 5: Učinak naših za 23/2 i 24/2/2019

1 Jusuf Nurkić

Ovaj puta nije bilo Embiida, no Juka je svejedno “spustio” Sixerse na zemlju. Odlična utakmica za Nurkić u kojoj je odigrao samo 24 minuta, što je bilo i više nego dovoljno za pobjedu Blazersa. Ubacio je 24 poena uz vrlo dobar šut iz igre, te skupio 10 skokova. Dok je on bio na parketu Blazersi su imali ogromnih +24, te je bio igrač koji je radio najveću razliku na parketu. Nakon utakmice sukobio se i sa Embiidom, a ovaj puta i Simmonsom.

2 Nikola Jokić

Lagana utakmica za Joku i Nuggetse. Riješili su Mavse koji su bili bez Dončića, a Joker je odigrao kako i dolikuje Allstaru. Nekoliko puta je sjajno razigrao suigrače, a falilo mu je samo 2 asista do još jednom triple double učinka. U napadu je bio efikasan, ubacio je 19 poena, a solidno je odradio i svoje defenzivne zadatke.

3 Nikola Vučević

Magic je igrao sjajno prije Allstar pauze, no već u prvoj utakmici su ih iznenadili Bullsi. Uzeli su pobjedu i tako malo udaljili Magic od toliko željenog playoffa. Vučević je odigrao standardno dobro, iako je ovaj puta na parketu proveo samo 28 minuta. Ubacio je 19 poena uz velikih 13 skokova, a dodao je tome i 7 asista. Umalo triple double za Vuča koji nimalo nije opao u formi za vrijeme Allstar pauze.

4 Ante Žižić

Nastavak dobrih igara za Žižu. U velikoj pobjedi (svaka je velika za Cavse) uz Lovea je bio najbolji pojedinac u ekipi. Ubacio je 18 poena uz gotovo 100%-tan šut, odnosno promašio je samo jednu loptu iz igre. Izuzetno efikasan, sve je pospremio što je trebao pospremiti. Uhvatio je i 7 skokova, te se vrlo dobro nosio s Valančiunasom.

5 Bojan Bogdanović

Pacersi su zasigurno među najvećim iznenađenjima sezone. Igraju odlično bez Oladipa, te su ekipa koja igra pravu timsku košarku. Predvodnik je naš Bogdanović koji sjajno koristi prostor koji mu otvore suigrači. Prvi je u kontri, sjajno šutira, a slično je bilo i u meču protiv Pelicansa. Uspjeli su stići 20 poena minusa, a Babo je bio jedan od najboljih u tom periodu. Isčupali su jako bitnu pobjedu, te bi lako mogli imati prednost domaćeg terena u doigravanju.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*