Jones u Rocketsima – part 2

Neki igrači jednostavno ne mogu na zelenu granu. Neosporni talenat, čovjek koji je pružao vrlo dobre partije u NBA ligi je otpušten iz svog kluba u Kini. Terrance Jones je svoje najbolje NBA dane proveo u Rocketsima. Bilježio je preko 12 poena i 6 skokova u prosjeku, no nije se uspio izboriti za ugovor u Rocketsima unatoč dobrim igrama.

Nakon toga potpisao je za Pelicanse i u jednom trenutku bio njihov glavni igrač, dok je Davis bio povređen. Svoju najbolju partiju je pružio u pobjedi protiv Lebrona i Cavsa kada je bio gotovo nezaustavljiv. No ni to mu nije donijelo ništa dobro, prešao je iste sezone u Buckse iz kojih je otpušten krajem sezone.

Kako nije pronašao angažman u NBA, otišao je u “obećanu zemlju” Kinu. Igrao je za Qingdao Eaglese i bilježio vrlo dobre brojke, kao i većina NBA igrača koji odu u Kinu. No igra nikada nije bila problem, već njegova disciplina. Izbačen je s treninga, a očekuje se da uskoro Eaglesi raskinu ugovor s njima. Umjesto njega bi trebali potpisati Poljskog veterana Maceja Lampea.

Nakon toga Jones se uozbiljio i ovu sezonu je imao odlične brojke u G-Ligi. Ubacivao je 23,5 poena uz 9,6 skokova i čak 5,7 asista. To su primjetili njegovi bivši poslodavci, odnosno Houston Rocketsi. Ponovno su ga potpisali kako bi probali pronaći barem još jedno rješenje za tanku klupu. Jones je i u prvoj “šihti” u Rocketsima bio vrlo dobar, no povrede su učinile svoje. Nije uspio ostati “u komadu” cijelu sezonu i to ga je u početku koštalo bolje NBA karijere. Nadamo se da je sada zdrav, da će iskoristiti 10-dnevni ugovor, te da ostaje u Rocketsima barem do kraja sezone.

 

 

 

23.5 points, 9.6 rebounds and 5.7 assists.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*