Šanse da preživim bile su minimalne!

screenshot

Ubitačan tempo NBA lige nije za svakoga. Čak 82 utakmice za nepunih šest meseci regularnog dela, i još 20-ak tokom play offa, iziskuje spartansku spremnost, veliku izdržljivost, i pre svega – kontinuitet. Mnogi su danak platili povredama, a neke su povrede koštale blistave karijere.

Ipak, Karl Anthony Towns dugo je prkosio zakonima, i do prošloga petka je odigrao sve mečeve u svojoj NBA karijeri do tada. Po 82 meča odigrao je u regularnim delovima prve tri sezone, plus nastupi u play offu prošle godine, dok je ove sezone odigrao svih 57 uvodnih mečeva i do sada ukupno 303 vezana meča od debija u NBA što je najduži niz još od 1970:

Towns nije nastupiou pobedi Wolvsa nad Knicksima (115 – 104) jer je doživeo saobraćajnu nezgodu na putu za aerodrom. Nedavno je Towns progovorio o toj nesreći i istakao da je situacija bila vrlo – ozbiljna:

Nesreća je mogla da ima sasvim drugačiji epilog. Rekao bih da sam imao pet odsto šanse da ostanem živ i da mi se posrećilo. Verovatno je bilo tako – 95 odsto smrt, 4 odsto ozbiljna povreda. Ja sam ‚upao‘ u taj jedan posto“, rekao je KAT.

On se vratio nakon te jedne utakmice pauze u pobedi Wolvsa nad Kingsima sa fantastičnim učinkom od – 34 poena i 21 skokom!!!

Legendarni dvojac iz Jazza

Šta reći za legendarni dvojac Utaha iz 1990-ih, koji je vrlo retko propuštao mečeve. Karl Malone, Mailman, u svojoj 18-godišnjoj karijeri samo dva puta nije odigrao sva 82 mela u regularnom delu. Jednom tokom lock outa (1998-199, kada je odigrao 49 od 50 utakmica), i u svojoj poslednjoj sezoni kada je kao 40-godišnjak nastupao za Lakerse. Njegov ‘radni’ kolega, John Stockton je u svojih prvih pet sezona odigrao sve mečeve, a kasnije imao seriju od sedam uzastopnih sezona bez pauze.

Malone: Dižite svoje guzice i igrajte

Još jedan primer je AC Green kojeg su zbog nesvakidašnje izdržljivosti, i rekorda, prozvali – Čelični! A.C. Green je nastupajući za Lakerse, Sunse, Maverickse, ponovo Lakerse, i Heat, odigrao 1.192 vezane utakmice, bez da je ijednu propustio.

‘Čeličan’ na terenu, devac u krevetu

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Samo 4 igrača uradila su ove sezone, što je Jordan sa 39 godina! - Ostatak Sveta
  2. KAT-ovo buđenje - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*