Top 5: Učinak naših za 25/2 i 26/2/2019

1 Nikola Jokić

Joker je još jednom briljirao. Opet mu je za dlaku izmakako triple double, no Nuggetsi su ubilježili još jednu pobjedu. Završio je meč sa 36 poena (11/25 iz igre, 4/7 za tri, 10/13 slobodna bacanja), 9 uhvaćenih lopti i 10 skokova za 35 minuta, uz to uz Murraya postizao je ključne poene u poslednjoj dionici kada se odlučivao pobjednik.

2 Luka Dončić

Propustio je dvije utakmice nakon Allstar, a njegov povratak na parket je bio odličan. Ubilježio je 4. triple double sezone u porazu od Clippersa. Odmor mu je godio, cijelu utakmicu je stvarao ogromne probleme Clippersima. Čak ni odlični obrambeni igrači Beverley i Alexander nisu imali rješenja za njega. Ubacio je 28 poena, a za to mu je trebalo samo 12 lopti. Pogodio je i 4 trojke, a s tim je ubilježio i po 10 poena i skokova.

 

3 Nikola Vučević

Magic je nekoliko posljednjih utakmica odigrao jako dobro, no Knicksi su ih sinoć iznenadili. Vučević je bio standardno dobar, ali nije dobio dovoljnu pomoć suigrača. Dijelio je lekcije Knicksima u niskom postu. Bio je praktički nezaustavljiv. Kada su ga ostavili 1 na 1 uredno je završavao, a kada bi stiglo udvajanje dao bi pravovremeni pas. Nakupio je tako 6 asista, a meč je završio sa 26 poena uz odličnih 63% iz igre, te 2/2 za tricu.

4 Bojan Bogdanović

Pacersi bez Oladipa nikako da stanu. Babo je preuzeo glavnu ulogu u napadu, a protiv Pistonsa je bio najbolji pojedinac Pacersa na terenu. Iako ga šut za 3 nije slušao u ovoj utakmici, Babo je iskoristio prostor koji su mu dali Pistonsi. Češće je išao na ulaz, trčao je kontre, te na kraju završio sa 25 poena. Uspio je uhvatiti i 4 skoka.

5 Jusuf Nurkić

Blazersi su se relativno lako obračunali s Cavsima, a Nurk je u pola sata provedenih na parketu bio na visokoj razini. Efikasan kao i obično, ubacio je 15 poena uz vrlo dobar postotak šuta. Dok je on bio na parketu, Blazersi su kontrolirali reket, te su imali +20. Uhvatio je i 8 skokova, većinom defanzivnih, te je imao nekoliko dobrih proigravanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*