3 stvari koje Stevens mora promeniti kod Kelta

(AP Photo/Charles Krupa)

Osim na Zapadu, i na Istoku smo vidjeli duel dvije ekipe iz vrha. Toronto Raptorsi su ugostili Boston, te ih pošteno isprašili. Prva četvrtina je bila potpuni egal, no u drugom periodu kreće serija Raptorsa. Prvo su napravili 18-0 seriju kojom su se odvojili, a kasnije su samo povećali tu prednost. Raptorsi su igrali sjajnu, energičnu košarku s izuzetno dobrom obranom. Stisli su Kelte koji nisu mogli ubaciti šut i tako praktički u prvom dijelu riješili meč.

Iako je ubacio samo 7 poena, Lowry je bio možda i ključan igrač u stvaranju prednosti. Upisao je 11 asista, odigrao sjajnu obranu, pokupio neke bitne skokove i tako bio glavni i odgovorni za 18-0 seriju kojom su prelomili meč. Leonard je igrao samo 26 minuta, ubacio je 21 poena, a najbolji je bio Siakam sa 25 poena i 8 skokova. U redovima Kelta istaknuo se Morris sa 17 poena, a Tatum i Rozier su svaki ubacili po 11.

Stevens je izjavio kako je trenutno problem “kemija” u ekipi, a s tim se složio i Marcus Morris. Iako se već nekoliko puta pričalo o kemiji u ovoj ekipi, pa se čak nakratko činilo kako su uspjeli, izgleda da Stevens nikako ne može posložiti stvari. Irving je bio izuzetno nezadovoljan poslije utakmice, jedne od najgorih u njegovoj karijeri. Ubacio je samo 7 poena, odigrao generalno dosta loše kao i većina Kelta.

Neke stvari očito ne štimaju u Bostonu, jer ovo nije igra na koju smo navikli od njih. Čak ni Irving nije pomogao, iako u posljednje vrijeme čini se da on samo “odmaže”, odnosno Boston je bez njega redovno pobjeđivao, a sada ima 5 poraza u nekoliko posljednjih utakmica s njim na terenu. Steven će morati posložiti stvari do početka doigravanja, jer ovakvom igrom neće daleko stići.

Bradove promjene

Igrački kadar nije problem, već je u ovoj ekipi problem kemija. Stevens je sjajan trener, no boriti se sa egom svakog igrača nije lagana stvar. Pogotovo kada su rezervni igrači bili ključni u prošlom pohodu na Finale Istoka. Pod hitno se moraju napraviti neke promjene.

Haywardu smanjiti minutažu

Prošle godine Gordon je doživio užasnu povredu od koje još uvijek trpi posljedice. Gordon jednostavno još uvijek nije isti igrač kojega su Kelti potpisali pretprošlo ljeto. Usporava igru, šuterski je u lošoj formi, te Brad bi morao razmisliti o tome da Gordonu smanji minutažu dok se ne vrati u formu. Istina, imao je nekoliko sjajnih utakmica, no one su u velikoj manjini. Vjerujemo da će Gordon sigurno vratiti formu, no dok to ne uradi, bolje je dati minute Rozieru, Brownu i Tatumu.

Play Scary Terry

Rozier je u playoffu bio ponajbolji igrač Kelta. U prvom krugu nadigrao je u direktnom dvoboju Bledsloea i tako pokazao da je spreman za velike stvari. Ove sezone se vratio na mjesto backup playmakera iz Irvinga. Dobija manje minuta, a kako ih želi sve iskoristiti više forsira u tom periodu. Odmah slijede i lošije igre. No kada bi Rozier dobio više minuta, pogotovo u završnicama, recimo umjesto Smarta ili možda Haywarda, sigurno smo kako bi pružio puno bolje igre.

Franšizni talent

Irving je neprikosnoveni vođa ove ekipe, no neke ovlasti se trebaju dati i Tatumu. On je i kao i Terry pokazao da može zabijati kao na traci, da mu nije problem preuzeti odgovornost. Ove sezone ima previše utakmice sa lošim postotkom šuta, jer on kao i Terry forsira čim dobije loptu. Kada bi imao više lopti u napadu, sigurno bi mu se povećala i efikasnost, a samim time bi i Kelti profitirali. Što za budućnost, jer Tatum je njihov cornerstone ekipe, što u sadašnjosti, jer Tatum je već sad spreman trpati.

 

1 Trackback / Pingback

  1. "J****o se probudite!" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*