Lebronu sledi duža pauza?

screenshot

NBA sezona nam je donijela puno iznenađenja. Što ugodnih, što neugodnih. Jedno od najvećih neugodnih su Lakersi. Dolaskom Lebrona, uz mladu jezgru koju su imali, očekivalo se puno više. Treuntno su u sve dalje od pozicije koje vodi u playoff, a prije sezone su čak smatrani i za contendera.

Najnoviji poraz od Bucksa upalio je alarme – ukoliko se nešto drastično ne promeni u poslednjih 20 utakmica, Lakersi i ‘Kralj’ će ostati bez play offa. Biće ovo prvi put nakon 15 godina da će Lebron James propustiti doigravanje. Prva duža pauza za njega nakon 14 godina. Jedini put kada nije igrao u play offu bilo je u sezonama 2003 – 2004 i 2004 – 2005 kada je počinjao svoju NBA karijeru. Lebron je igrao u devet velikih finala, uključujući poslednjih osam – četiri sa Miamiem i četiri sa Cavsima.

Novinar ESPN-a, Stephen A. Smith smatra da je upravo Lebron najveći problem Lakersa, i da ga ljudi trebaju prestati zvati ‘najboljim ikada’:

Stephen A reflects on LeBron James

Stephen A. Smith says people need to stop calling LeBron James the best player in the world right now.

Posted by ESPN on Tuesday, February 26, 2019

Rekapitulacija kraha

Imali su problema s povredama, Lebron je propustio najviše mečeva zaredom u karijeri, no problem je i u drugim igračima koji jednostavno nisu “dorasli prilici”. Pokušali su napraviti sve da dovedu Davisa, no na kraju su čak i oslabili ekipu. Ali, jedni čovjek koji ovo Lakerse može vratiti na pravi put je Lebron James.

Lakersi tonu, Walton izgubio kompas

Izjavio je kako je vrijeme da aktivira “playoff mode”. -“Volim neugodne situacije, zaljubljen sam u njih. Ovo je još jedna neugodnost za mene, no sviđa mi se. Moj intenzitet mora biti visok, nažalost po mene, ovo je malo rano u sezoni. No, “aktivirao” sam ga. Vidjeti ćemo što će nam to donijeti.”- izjavio je Lebron.

Lakersi se trenutno nalaze na 10. mjestu Zapada, a kasne 4 pobjede za Clippersima koji su na posljednjem mjestu koje vodi u playoff. Raspored do kraja sezone im baš i nije lagan, te će se Lebron morati potruditi da ih “dovede u red”.

Comeback Kings

Već u prvoj utakmici nakon pauze Lebron je demonstirao svoj playoff mode. Rocketsi su vodili tijekom čitavog meča, u jednom trenutku je bilo čak i +19. Čitavu utakmicu Lakersi su bili u podređenoj poziciji, no nekih 8 minuta prije kraja kreće serija. Napravili su 17-4, prestigli Rocketse, izbacili Paula i Hardena s 6  faulova i utakmici je bio kraj. Ovo je čak 6. comeback Lakersa kada su gubili sa 15 ili više poena razlike.

Ingram je napokon odigrao dobar meč, ubacio je 27 poena i 13 skokova. Lebron je stao na 29 poena, 11 skokova i 6 asista, dok je Kuzma ubacio 18. Harden je nastavio svoj niz, ubacio je točno 30 poena, no imao je čak 8 izgubljenih lopti. Paul je bio na rubu triple doublea sa 23 poena, 10 skokova i 9 asista, dok je Capela u povratku ubacio 12 poena.

“Playoff mode – off”

Nakon pobjede protiv Rocketsa idila u Los Angelesu nije dugo trajala. Iduće dvije utakmicu su izgubili, prvo od oslabljenih Pelicansa, a nakon toga i od Grizzliesa. Obje ekipe su se davno oprostile od doigravanja, a ovi porazi su Lebronu jako teško pali. Protiv Pelicansa je već imao pritužbi na suigrače, no nakon još jednog neočekivanog poraza Lebron je rekao kako svi moraju biti fokusirani, te da ne vidi dovoljno želje u ovoj ekipi.

-“Ako dopustiš da ove distrakcije utječu na tebe i na tvoju igru, onda si u krivoj franšizi. Dođi, priznaj, ja to ne mogu.”- rekao je Lebron nakon poraza.

Kemija u ekipi nije na zavidnom nivou, otkako su pokušali dati pola ekipe za Davisa. Ovo sve više podsjeća na Cavse prošle godine, no stvar je u tome da su Lakersi trenutno u dosta lošijoj poziciji. Playoff im bježi 4 pobjede, s tim da ispred sebe imaju Clipperse i Kingse, a obje ekipe će se boriti za doigravanje do kraja sezone. Lakersi su već kiksali na dvije lagane utakmice, porazeni su te nisu uspjeli smanjiti zaostatak. Utakmica i prilika je sve manje, a Lakersi se moraju pod hitno probuditi.

Novi trener?

Već neko vrijeme Walton sjedi na užarenoj klupi. Priča se već nekoliko tjedana o njegovoj smjeni. Ekipa nije dobro reagirala, nalaze se pod velikim pritiskom i samo ih serija pobjeda može spasiti, odnosno donijeti im playoff. Ukoliko ne uspiju dohvatiti doigravanje, Walton je gotovo sigurno bivši.

Kao prva opcija za njegovu zamjenu spominje se nitko drugi do Ty Luea. Bivši Lebronov trener u Cavsima bi mogao preuzeti klupu Lakersa. Lue se baš i nije iskazao bez Lebrona, a čak i kada je on bio tamo bio je žestoko kritiziran. Pogotovo u posljednjoj sezoni kada se činilo da gubi konce ekipe. Lebronu izgleda odgovara Lueov stil, zato je lako moguće da ih opet vidimo zajedno.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*