Top 5: Učinak naših za 5/3 i 6/3/2019

 1 Bojan Bogdanović

No Oladipo, no problem. Pacersi su se uspjeli izvući iz loše serije iako su ih povrede još više pogodila. Protiv Bullsa nije bilo niti Sabonisa, no na krilima Babe i Collinsona stigli su do pobjede. Ubacio je 27 poena uz sjajnih 4/5 za tricu, a iz igre je šutirao sjajnih 64%. Postao je prva opcija u napadu za Pacerse, a zasada se izvrsno snalazi u toj ulozi.

2 Luka Dončić

Nešto slabija forma za Luku nakon Allstara. Navikao nas je na sjajne igre, pa sada kada ubaci 31 poen uz gotovo triple double, nije nešto posebno. No, Luka se dosta muči sa šutom, a tako je bilo i protiv Wizardsa. Mavsi su izgubili još jedan meč, a previše ovise o Luki. Prečesto čekaju njega da kreira, pa i zbog tog razloga Luka ima samo 2/8 za tricu. Iz igre je bio ispod 50% šuta, ali falilo mu je samo 3 asista za TD učinak.

3 Nikola Jokić

Relativno lagana utakmica protiv desetkovanih Lakersa. Iako Kralju i ekipi iz LA znači svaka utakmica, Nuggetsi su relativno lagano došli do pobjede. Jokić se nije previše trošio u napadu, uputio je samo 5 šuteva na koš, no i to mu je bilo dosta za 12 poena. Dominirao je u skakačkom dijelu, uzeo je čak 17 skokova, a falilo mu je samo 2 asista do TD učinka. Jedna od utakmica koje je Joker odigrao u lakšem tempu.

4 Bogdan Bogdanović

Protiv zakuhtalih Celticsa Bogdan je počeo u petorci. Nije često startao ove sezone, no ovaj puta mu je start godio. Odigrao je vrlo dobrih pola sata, te bio vrlo efikasan u tom periodu. No, kada počinje parket dijeli s Hieldom i Foxom, a Bogi najbolje funkcionira kada on vodi igru. Svejedno je ubacio 14 poena uz odličnih 4/6 za tri poena, te pokupio 4 skoka i 3 asista. Nažalost, morao je i napustiti parket, jer je sakupio 6 faulova.

5 Nikola Vučević

Iako nije bilo Embiida Vuč nije odigrao utakmicu na svojoj razini protiv Sixersa. Njegovi poeni su falili Magicu koji se grčevito bori za playoff. Ubacio je samo 12 poena, no potrošio je čak 15 lopti. Uzeo je standardnih 12 skokova, no njegov napadački doprinos je jako falio u ovom meču.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*