Igrač mjeseca: Nikola Jokić, Denver Nuggets

Eurohoops

U mjesecu u kojem je zabilježio svoj prvi Allstar nastup, Jokić je odigrao na visokoj razini. Vodio je Nuggetse do sjajnog scorea, u tih mjesec dana su izgubili samo 3 utakmice. Jokić je već postao legitimni Allstar i vođa Denvera, no po prvi puta se ozbiljno počinje spominjati u kontekstu MVP-a. Iako ne možemo reći da ima bolju sezonu od recimo Giannisa, Hardena ili PG-a, ne možemo reći da ne zaslužuje barem da uđe u priču oko nagrade.

Učinak tima

Nuggetsi su bili jedna od ekipa kojoj je godila Allstar pauza. Točno prije vikenda nanizali su 3 poraza zaredom, od kojih je -26 od Pistonsa bilo posebno bolno. No, nakon odmora i pauze krenuli su furiozno. Nanizali su pobjede u svih 5 utakmica do kraja mjeseca, te tako ostali na korak do vodećih Warriorsa. Većina ekipe je sada kompletna, a ovo je bio mjesec u kojem je svoje prve minute dobio i Isaiah Thomas. Zasada se solidno uklapa, a navijače Nuggetsa svakako može radovati i povratak Harrisa, te vrlo dobre igre Millsapa ovaj mjesec.

BR/Screenshot

Prvi puta međ’ zvijezdama

U svom prvom Allstar nastupu Nikola se dobrano zabavio. Za njega je prvi na redu bio Skills Challenge. S Nikolom se na natjecanju našla još dvojica naših igrača – Nikola Vučević i Luka Dončić. Jokić je u prvoj rundi izbacio crnogorskog centra Nikolu Vučevića, ali je u polufinalu ispao od Jasona Tatuma iz Bostona, kasnijeg pobjednika. –“Nisam ljut, bar sam pobedio u prvoj rundi. Ne kao Vučević… Posle sam izgubio od šampiona, tako da može da se kaže i da sam drugi”-, rekao je Jokić u šali nakon ovoga nadmetanja.

Dvije večeri kasnije uslijedila je prava stvar. Nikola Jokić je po prvi put igrao na All Staru, i prvi je Srbin koji je ubilježio taj nastup nakon Peđe Stojakovića i 2004. godine kada je branio boje Sacramento Kingsa. Srpski centar je na terenu proveo 13 minuta a za to vrijeme je upisao šest poena (3/4 iz igre), devet skokova, te po jednu izgubljenu loptu i faul. Zanimljivo je da Nikola nije imao nijednu jedinu asistenciju, što je njegov zaštitni znak u NBA.

All Star: Joker zaboravio zašto su ga zvali, Vučević skromno

Kreator

Jokićeva je već nadaleko i naširoko poznat kao najbolji dodavač sa pozicije centra u Ligi. Ima nevjerovatan pregled igre, te izvrsno koristi svoje tijelo kako bi se postavio u situaciju u kojoj može dati odličan pas. U prošlom mjesecu postao je jedini igrač uz Wilta koji je kao centar imao najmanje 20 utakmica u sezoni sa 10+ asistencija. Već je sada jedan od najboljih centara dodavača u povijesti, a koliko utiče na igru najbolji govori da je Nikola među prvima u Ligi što se tiče dodira po napadu.

Uz to nevjerovatan je u kreiranju šansi za koš, odnosno najbolji je centar Lige u tome.

Također, spomenuli smo kako sjajno koristi svoje tijelo kod dodavanja, no još je bolji kada treba uzeti neku poziciju pod košem. U Top 5 centara je Lige što se tiče post up-a ove sezone. Ima sjajnu tehniku u postu, također ima izuzetno mekan izbačaj, te većina floatera upadne kao kap. Jako je i snalažljiv pod košem, tako da pokupi i neke ofenzivne skokove.

Tim Duncan Nuggetsa

Navijači Denvera se imaju čemu radovati u budućnosti. Njihova ekipa ima sjajnu sezonu, trenutno su drugi na Zapadu, a osim toga jezgra ekipe je izuzetno mlada i pred svima su još samo bolje igre. Ključni igrač je naš Nikola Jokić, koji igra sezonu karijere. Oborio je nebrojeno rekorda ove sezone, upisao prvi Allstar nastup, te je lider ovih Nuggetsa.

Nikoli se također sviđa u Denveru. Zavolio je grad, ekipa je potentna i Joker nema nikakvih problema ostati ovdje čitavu karijeru. -“Želim biti Tim Duncan Nuggetsa. Denver Nuggets Tim Duncan. Zvuči nevjerovatno, no moglo bi se ostvariti.”- izjavio je Joker.

Duncan, uz Kobea i Dirka su praktički jedini franšizni igrači koji su svoje karijere provele s jednom ekipom. Nikola želi biti četvrti u nizu. Prošlo ljeto Jokić je potpisao novi max ugovor s Nuggetsima vrijedan oko 150 miliona $. A čini se da mu to neće biti posljednji koji je potpisao za njih.

Utakmica mjeseca

Najbolja utakmica u drugom mjesecu Nikola je odigrao protiv Thundera. Najbolji kada je najpotrebnije. Sjajno se nosio s Adamsom i tvrdom obranom Oklahome. Ubacivao je poene na sve načine, a na kraju ih je ubacio čak 36. Najviše u drugom mjesecu. Falio mu je samo jedan skok do TD učinka, uhvatio ih je 9, a imao je i 10 asista. Ovo je bila jako bitna pobjeda za Nuggetse, koji su tako nastavili svoj pobjednički niz u tom mjesecu.

Elitno društvo

Jokić je 19.2. proslavio i svoj rođendan. To je značilo da je ušao u elitno društvo NBA Lige. Zajedno sa velikanima kao što su Lebron, Kobe, T-Mac i Durant ušao je u ekipu koja je do svog 24. rođendana stigla do minimalno 1000 asista, 200 blokada i 200 ubačenih trojki. Od svega ovoga Nikoli su najteže išle blokade, te je po tom pitanju na samom dnu Lige. Ostalo je bez problema uspio sakupiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*