Bliži se Martovsko Ludilo!

Screenshot

Bliži nam se jedan od najvećih košarkaških događaja u Americi – March Maddness. Turnir u kojem ćemo kroz tri tjedna napetih utakmica vidjeti koja je najbolja sveučilišna ekipa u državi. Maddness počinje 19. ožujka, a Final Four će se održati u Minneapolisu, dok je Finale zakazano za 8. travanj. Ekipama i favoritima ćemo se baviti u drugom tekstu, a u ovom ćemo predstaviti nekoliko igrača na koje treba obratiti pažnju na nadolazećem turniru. Biti će naravno nekoliko očitih izbora, no i u niže rangiranim ekipama ima jako puno talenta.

Cam Reddish (Duke)

ESPN/Screenshot

Cam Reddish je možda i najmanje razvikano “ime” u ovogodišnjoj ekipi Dukea. Zion i RJ Barret se praktički bore tko će biti prvi pick na nadolazećem draftu, no ne treba zanemariti i Cama. Još od srednjoškolskih dana je bio smatran za jednog od najvećih talenata u državi. Visok preko 2m, raspon ruku preko 210cm, atletičan i jako dobar šuter. Cam ima sve u svom arsenalu. No, još od srednjošokolskih dana je uvijek u ekipi imao veliku konkurenciju, tako da nikada nije mogao doći do izražaja. Barem onoliko koliko bi možda trebao. Ove godine je baš takva situacija na Dukeu, tek je povredom Ziona uhvatio konstantu malo boljih igara. Zion se sada vraća, no Cam bi mogao eksplodirati na Turniru. To će biti potrebno Dukeu, jer uz sve ove zvijezde nisu prvi favoriti Turnira.

Ja Morant (Murray State)

E, na ovog momka stvarno treba obratiti pažnju. Ako Cam nije imao sreće s konkurencijom u ekipi, što bi tek Ja morao reći. On je igrao u ekipi sa Zionom… Ja je zato pao u drugi plan, no sada na Murray Statu pokazuje da je bio nepravedno zapostavljen. Trenutno je najbolji asistent NCAA Lige sa 10 asista u prosjeku, a nalazi se i u Top 10 strijelaca sa 24,6 poena u prosjeku. Bilježi slične brojke kao i Trae Young prošle godine, s tim što postoje velike razlike između ova dva igrača. Ja je nevjerovatno eksplozivan, te su čak počele poredbe i sa Westbrookom. Nekoliko puta je ove sezone imao fantastična zakucavanja, a njegov napadački talent je nevjerovatan. Ja je defitivino jedan od igrača na koje obavezno moramo obratiti pažnju.

Rui Hachimura (Gonzaga)

Japanski košarkaš Rui Hachimura predvodnik je jedne od najboljih ekipa u državi. Gonzaga igra sjajnu košarku, uz Virginiu su glavni favoriti NCAA turnira, a visoko krilo Hachimura je njihov najbolji igrač. Prva sezone na Gonzagi je bila izuzetno teška za Ruia. Tek se privikavao na život u Americi a to se odrazilo na njegove igre i minutažu. Iduća godina je već bila drastično bolja, no posljednja je nešto posebno. Iako je još uvijek malo sirov, strašan je potencijal. Visok preko 210cm, snažan i laganog koraka. Okosnica je igre Gonzage u oba smjera.

De’Andre Hunter (Virginia)

ESPN/Screenshot

Momci iznad dominiraju napadački talentom, vrijeme je za jednog obrambenog igrača. De’Andre je momak koji je iskočio ove godine, a najbolji je obrambeni igrač Virginie, prvog favorita turnira. Hunter je jedan od najboljih defenzivaca u državi, krilo koje može čuvati nekoliko pozicija. Odlično se postavlja u obrani, brz je na nogama, te izuzetno snažan. U napadu je dosta sirov, a isto tako još uvijek se mora dokazati na velikoj sceni. Prošle godine je imao nesreću, odnosno povreda šake ga je izbacila sa završnog turnira. Ove godine igra još bolje i potpuno je spreman za Ludilo!

 

Nastavlja se…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*