Konačni kraj za Bennetta

Screenshot/Twitter

Te 2013, Cavsi su birali Anthony Benneta kao prvog picka na draftu. Bio je velika nada i tim iz Ohioa se nadao da će oko njega, uz Irvinga, graditi budućnost. No, tamo je proveo jednu sezonu u kojoj nikako nije zadovoljio te je tradean u paketu s Wigginsom u Wolvese za Kevina Lovea. Nakon jedne sezone u Minnesotti odlazi u Raptorse, da bi potom kratko bio u Netsima.

Euro trofej

U prošloj sezoni imao je kratku epizodu kod našeg Željka Obradovića, u Feneru. Nije se uspeo izboriti za minute, te je čak i otpušten pred kraj sezone, nakon F4 Eurolige. No, bar se može pohvaliti vrednim trofejem u svojoj kratkoj karijeri.

Zgrabio Evro trofej, pa spakovao kofere

Debakl u Sunsima

Jedno od najvećih razočaranja, možda i najgori prvi pick u istoriji Anthony Bennett je potpisao prošlog leta negarantovani ugovor sa Sunsima. No, otkaz je usledio samo 20 dana od potpisivanja ugovora. Nije dobio niti jednu minutu u predsezoni u i ovako lošim Sunsima i to sada smo dobili potvrdu na vječno pitanje, tko je najgori prvi pick svih vremena. Konkurencija je velika, ali Bennett se sada “iskazao”.

Povratak

Posljednje dvije sezone je proveo u G-Ligi pokušavši na neki način dođi do povratka u NBA Ligu. Nakon nekoliko velikih neuspjeha prošlih godina, čini  se da bi sada ipak mogao biti pravi trenutak da se Bennett vrati u NBA. Vjerovatno najgori prvi pick u povijesti želi skinuti tu etiketu sa sebe. Trenutno igra sezonu karijere u filijali Clippersa, Agua Caliente Clippersima.

Drastično je popravio šut, a prema njegovim riječima napokon je našao formu zbog koje je bio i izabran prvim pickom na draftu. Čak je pogađao u šuteve za pobjedu.

Nažalost vratio se starim navikama. Forma mu je vidno opala u drugom dijelu sezonu, tako da je trenutno na 12,2 poena uz 4,6 skokova u prosjeku. Bennett je stvarno bio zvijer na koledžu, no problemi s radnom etikom i viškom kilograma su se ipak pokazali kao prevelika prepreka. Čini se da od njega, ipak nikada neće biti igrač.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*