“I Believe I Can Fly”

screenshot

Zakoni fizike važe za gotovo sve, sem za retke ‘ptice’ od kojih je jedna i – Blake Griffin. Daleke 2011., Griffin je bio rookie senzacija koja se pojavila u dresu Clippersa i odmah skrenula pažnju košarkaške javnosti. Sjajnim igrama, razumevanjem košarke, ali i fizikalija. Na kraju, i spektakularnom pobedom u takmičenju u zakucavanju, na 60. All Staru koji se održavao u LA.

 

Griffin je do pobede došao na neobičan način, zakucavanjem preko automobila parkiranim ispod koša uz asistenciju Barona Davisa, koji je asistirao za allay up kroz šiber vozila.

Griffin je nagradu osvojio u konkurenciji igrača Toronta, DeMara DeRozana, Serga Ibake iz Oklahome i Javalea McGeea iz Wizardsa.

Posle osvojene nagrade, Griffin je rekao:

“Moja ideja je bila da upotrebim kola za nastup. Kada sam dobio poziv za takmičenje bio sam u fazonu: ‘Znači, mogu da skačem i preko automobila?’. Nismo se naročito spremali, imao sam u vidu dimenzije i te stvari, pa sam zaključio da mogu to da izvedem”, naglasio je Griffin.

Od Clippersa do loših momaka

Nakon 7.5 sezona u LA Clippersima, gde je sa Chrisom Paulom i DeAndre Jordanom činio čuveni ‘Lob City’ trio, no bez značajnog rezultatskog učinka, prošle sezone je Griffin prešao u Detroit gde sa Andre Drummondom čini najubojiti centarski par.

Njegove broje u karijeru su sjajne (beleži 21.8 poena, 9 skokova, i preko 4 asistencije), a to je ove sezone u Detroitu kojeg uvodi nakon višegodišnje pauze u play off – još bolje. Uostalom pogledajte:

Basketball-refference

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*