Top 5: Učinak naših za 19/3 i 20/3/2019

1 Luka Dončić

Mavsi već duže vrijeme očito tankiraju, a praktički jedini koji pruža kakve takve igre je Dončić. Blazersi se sigurno dobro sjećaju kako ih je pokopao početkom sezone, trojkom sa sirenom, no ovaj puta nisu dopustili nikako iznenađenje. Vodili su tijekom cijele utakmice, a Dončić je jedini nešto pokušavao. Koliko je dobar, dovoljno govori da mu je ovo (za njegove standarde) solidna predstava, a ubacio je 24 poena u 6 asista.

2 Goran Dragić

Nakon povratka od povrede, Dragon je opet glavni igrač Heata. Trenutno su jedan od najboljih ekipa Lige što se tiče trenutne forme, a to sigurno ima veze i s Dragićem. Vratio se u postavu, a iako i dalje ima doziranu minutažu u potpunosti ju iskorištava. Za samo 22 minuta na parketu ubacio je isto toliko poena uz vrlo dobrih 8/13 iz igre. Pogodio je i 4 trojke i tako pokazao da mu se šut u potpunosti vratio.

3 Nikola Vučević

Lagana utakmica za Magic i Vuča. U limitiranoj minutaži protiv Pelicansa ostvario je impresivan double double. Pobjednik je relativno rano odlučen, Magic je bio bolja i konkretnija ekipa, tako da su vrlo brzo riješili meč u svoju korist. Vuč je zbog toga odigrao samo 25 minuta, no to mu je bilo dosta da pokupi čak 17 skokova, a Magic je s njim na parketu imao impresivnih +27.

4 Bojan Bogdanović

Clippersi su rano poveli, te se nisu osvrtali do kraja meča. Pacersi su ubilježili poraz, a Babo je bio najbolji strijelac ekipe. Ovaj puta je ubacio 19 poena uz solidnih 50% iz igre. Na kraju su Pacersi uspijeli zaprijetiti te doći čak i na -3. No, onda je Beverley slomio Babu, pogodio floater i time je praktički riješio meč.

5 Nemanja Bjelica

Kingsi su izgubili svaku šansu za playoff, a poraz od Netsa im je možda i najbolniji u sezoni. U Russellovom ludilu se nisu uspjeli snaći, te su ispustili čak 27 poena prednosti. Nakon nekoliko utakmica Beli je napokon pronašao kakvu takvu formu. Igrao je čak 30 minuta, a ubilježio je double double učinak. Ubacio je 14 poena uz solidan šut iz igre, te je tome dodao 10 skokova, no i on je na kraju bio nemoćan.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*