Ubedio je naoružanog čoveka da ga ne opljačka, pa ga je odveo u McDonalds na čašicu razgovora…

screenshot

Pre osam godina, Lou Williams ubedio je naoružanog čoveka da ga ne opljačka, eventualno i ne ubije, u Philadelphiji. Nakon toga odveo ga je u McDonalds, i tamo su pričali o životu…

Ovako počinje priča najboljeg šestog igrača NBA, i sigurno glavnog ‘krivca’ što su Clippersi sigurni učesnici play offa ove sezone.

Rekordi, rekordi…

Clippersi su pregazili Boston (140 – 115),  i tako su overili play off, a predvodio ih je i ove sezone odlični Lou Williams (34 poena, 5 skokova, 5 asistencija).

Sjajni šuter je u duelu protiv Celticsa, tako ušao u istoriju i postao najbolji strelac lige kada su u pitanju postignuti poeni sa klupe za rezerve. Na prvom mestu je Williams prestigao Della Currya (oca Stepha Currya), i za sada se zaustavio na 11,150 postignutih poena. Na trećem mestu je još uvek aktuelni igrač, Jamal Crawford.

NBA.com

Lou je 2005. bio 45. pick, a birali su ga 76ersi za koje je igrao sedam sezona. Potom odlazi u Hawkse, pa Raptorse, od 2015. do 2017. je u LA Lakersima, i kratko Houstonu, iz koga se preslio u Clipperse u čiji se sistem igre sjajno uklopio.

Williams je 2015. i 2018. bio proglašen za najboljeg šestog igrača u ligi.

Prošle sezone prestigao Jordana

Jedno od najvećih i najugodnijih iznenađenja ove sezone, kao i prošle sezone, je ekipa Clippersa, a posebno njihov trenutno najbolji igrač Lou Williams. Poznati revorlveraš s klupe u obe igra košarku života. Podsetimo se samo njegovih rekorda iz prošle sezone kojima je pretekao svog sadašnjeg trenera i najvećeg svih vremena, Michaela Jordana:

Nakon što nam je Warriorsima u januaru 2018 ubacio 50 poena, Sweet Lou se upisao u anale NBA lige. Naime postao je prvi čovjek nakon Jordana kojemu je u jednoj utakmici uspjelo ubaciti minimalno 30 poena, te da je uz to imao i 10 ukradenih lopti. Moralo je proći 30 godina od Jordanovog pothvata, da bi Lou to ponovio. Žrtva je bila ekipa Jazza kojoj je Will ubacio 31 poen, imao 10 stealova i 7 asista.

Ovom utakmicom postavio je rekord Clippersa po broju ukradenih lopti koji je prije njega držao njegov sadašnji trener – Doc Rivers.

1 Trackback / Pingback

  1. Večer odluke - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*