Zadnji put kada se ovo desilo Instagram i Twitter nisu postojali!

lebron lakers
Screenshot/Youtube

Potpuni fijasko su doživjeli Lakersi ove sezone. Doveli su Lebrona, a nakon dobrih igara početkom sezone čak ih se spominjalo u kontekstu ugrožavanja Warriorsa, odnosno kandidata za naslov. Sve je savršeno izgledalo do tog 25. decembra 2018, kada su pali Warriorsi (127 – 101), kada su Lakersi demonstrirali silu i bili su na 20 poebeda i 14 poraza. Play off je izgledao kao realnost, ali su ambicije porasle.

No, usledila je povreda Lebrona Jamesa kojega nije bilo ceo januar (do All Stara Lakersi su dobili samo 8 mečeva, a poraženi su čak 15 puta). Da ne pričamo o nizu u poslednjih 12 mečeva gde su Lakersi dobili samo 2 meča, i to sa Lebronom. Ali bez Balla, Ingrama i Kuzme. Poraz od Brooklyna i definitivno je Lakerse ostavio bez doigravanja. I Lebrona, i to nakon 14 godina!!!

Kako je stranica Pick n roll navela, poslednji zdnji put kad LeBron James nije ušao u Playoff:

  • 95.6% trenutnih igraca nisu bili uopće u ligi
  • Luke Walton je završavao svoju drugu sezonu sa Lakersima.
  • Ray Allen je bio najbolji strijelac Seattle SuperSonicsa.
  • James Harden je imao 15 godina i nije imao bradu.
  • 50 Cent je tek izbacio pjesmu Candy shop.
  • Instagram i Twitter nisu postojali
  • IPhone nije postojao, najbolji mobitel tad na tržištu je bio Motorola V3.

Šta sada?

Sada je u Lakersima sasvim drugačija situacija. Ovo ljeto će biti prekretnica za ekipu. Vlasnica Jeannie Buss je javno optužila  Lebronovog agenta Rich Paula za aferu s Davisom, te su počele neke trzavice. Čak se spominjao i Lebronov trade. Iako to zvuči suludo, možda je to čak i jedna od opcija. S tim se slaže i legenda Kelta, Paul Pierce.

-” Ako Lakersi dobiju Ziona na draftu, Lebron mora ići. Gledajte to ovako – 3 godine Lebrona ili 15 godina Ziona.”- izjavio je Pierce.

Iako je ovo nerealna opcija, stanje u Lakersima je ravno katastrofi. U zavrzlami oko Davisa kemija u ekipi je pala na minimum, Lebronov govor tijela očito pokazuje kako mu nije stalo do ove ekipe, te samo odrađuje posao. Možda je to zbog neizborenog playoffa, te iduće sezone bude drugačije, no mogu li si Lakersi to priuštit?

1 Trackback / Pingback

  1. Maraton se nastavlja, playoff je naš iduće godine! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*