Top 5: Učinak naših za 23/3 i 24/3/2019

1 Bojan Bogdanović

Možda i meč sezone za Babu. To je bila jedna od “onih” večeri u kojima Babo jako jako teško promašuje. Prvo poluvrijeme – Babo je ubacio 26 poena uz samo jedan promašen šut iz igre. Pacersi su odigrali sjajnu obranu na Nuggetsima, a za napad se pobrinu Babo koji u prvom dijelu nije mogao promašiti, a do kraja je nakrcao 35 poena za samo 25 minuta na parketu. Nije bilo potrebe da se vraća u posljednjoj dionici, jer meč je već bio riješen.

2 Luka Dončić

Luka je ovaj puta demonstrirao silu protiv najjače ekipe Lige, Warriorsa. Već u prvoj četvrtini se vidjelo da će ovo biti teška noć za Warriorse, Mavsi su pogađali sve izvana, a prednjačio je Dončić. Ubacio je nekoliko step back trojki, podijelio asista, te su Mavsi već u prvom dijelu došli do poveće prednosti. Warriorsi se nisu uspjeli izvući do kraja, Mavsi su odnijeli pobjedu, a Luka je ubilježio još jedan triple double učinak. Protiv najtežeg protivnika su prekinuli negativan niz od 12 poraza.

 

3 Nikola Jokić

U teškom porazu Nuggetsa od odličnih Nuggetsa Jokić je bio ponajbolji u svojoj ekipi. Iako se i on dosta mučio kroz čitav meč. Umalo je stigao do triple double učinka, no zbog manjka efikasnosti kod njegovih suigrača, falilo mu je dva asista i ono najbitnije, izgubili su meč. Jokić je ubacio na kraju 19 poena uz solidnih 50% iz igre, te je skupio 11 skokova. No pratički sve je skupio u tri četvrtine, jer u posljednjoj je sve već bilo riješeno.

 

4 Nemanja Bjelica

Nakon nekoliko lošijih predstava, Beli se napokon vratio. Bio je prava zvijer pod koševima protiv Sunsa, pokupio je čak 17 skokova, uvjerljvo najviše u ekipi. Uspio je napokon i pogoditi nešto izvana, jer u proteklim utakmicama nije mogao “kupiti koš” izvana. Završio je meč sa 13 poena, sjajnih 17 skokova, te čak 5 asista. Vrlo dobra allround partija za Belog.

 

 5 Bogdan Bogdanović

Prošli puta je pogodio za pobjedu protiv Lakersa, a i ovaj puta je pokazao da mu drage “mušterije”. Bogdan je opet ušao s klupe, držao igru Kingsa stabilnom, a ovaj puta je uspio i pogoditi pokoji šut. Zapravo, pogodio je gotovo sve izvana, točnije 3/4 trojke a meč je završio sa 17 poena uz 4 asista.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*