Top 5: Učinak naših 25/3-27/3/2019

1 Jusuf Nurkić

Netsi su zadavali velike probleme Blazersima, no i Nurkić je zadavao velike probleme Netsima. Bio je nezadrživ pod košem, ubacio im je 32 poena uz 16 skokova, a mogao je i još više samo da nije bilo grozne povrede. Nakon jednog skoka, Juka je polomio nogu, izgledalo je izuzetno bolno, te je za njega sezona završena. Velika šteta, ovo mu je mogla biti jedna od najboljih utakmica karijere, šteta što je “pokvarena” na ovaj ružan način.

2 Luka Dončić

Još jedan triple double za Luku, ukupno 7. ove sezone. S tim učinkom se izjednačio sa Magicom Johnsonom po broju TD učinaka u svojoj prvoj sezoni. Dominirao je protiv Kingsa, osim 12 asista i skokova ubacio im je 28 poena. Jedina zamjerka je očajan šut za tri poena, odnosno promašio je svih 9 trojki koje je uputio. Usprkos tome, odigrao je dobru utakmicu i baš zato je glavni (i jedini…) kandidat za ROY-a.

3 Nikola Vučević

Magic zaista misli ozbiljno, a Vuč ne staje sa double double učincima. Izjednačio se ove sezone sa legendom Magica T-Macom po broju 20+10+5 utakmica u sezoni. Stvarno je okosnica ekipe, sve ide preko njega, uživa ogromno povjerenje trenera, a bogami to i vraća sjajnim igrama. U borbi protiv Sixersa ubacio im je čak 28 poena, uhvatio je 11 skokova, te je totalno nadigrao Embiida.

4 Nikola Jokić

Radio je što je htio protiv Pistonsa. Nekoliko puta je toliko izvozao Drummonda i Pistonse, da vjerujemo da im se još vrti u glavi. Iznenađuje malo broj asista u ovoj utakmici za Jokića, no posvetio se drugim stvarima. Ubacio je 23 poena, isto kao i Dončića niti njega ruka nije slušala izvan 7,24. Promašio je svi 5 pokušaja izvana, a općenito se mučio sa šutom u ovoj utakmici. Na kraju solidna partija, a Nuggetsi su odnijeli pobjedu.

5 Bojan Bogdanović

Babo nastavlja rešetati. Ovaj puta je izrešetao jednog od najboljih obrambenih igrača Lige, PG-a. Protiv Thundera Babo je opet bio glavna ofenzivna sila Pacersa. Zastrašujuće je koliko mu malo treba da poveže nekoliko šuteva zaredom i tako sasuje koš protivnika. Ubacio je Thunderima 28 poena, no niti on nije mogao zaustaviti ogromnu seriju Thundera u trećem periodu, iako je on sam pogodio nekoliko šuteva.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*