Krenulo je ludilo, imamo i dva iznenađenja!

screenshot

Izvor: Stefan Kokanović, NBA svijet

Prvi dan 16 najboljih je završen! Saznali smo prva 4 učesnika Elite Eight-a! Očekivano, plasman su obezbedila dva seed 1 – Gonzaga i Virginia. Gonzaga je rutinski savladala Floridu State (4) i tako nastavila svoj pohod ka tituli. Virginia, sa druge strane, nastavlja da grčevito krči put ka F4 – savladali su sa 53:49 najveće iznenađenje turnira do sada – Oregon (12).

Preostala dva učesnika su, može se reći i malo iznenađujuće – dve ekipe koje su seed 3. Purdue je u najzanimljivijem meču večeri, posle produžetaka izbacio Tennessee (2), dok je Texas Tech razvalio Michigan (2) 19 razlike.

Tako da, prvi učesnici osam najboljih NCAA za sezonu 2018/19 su: Gonzaga (1), Virginia (1), Purdue (3) i Texas Tech (3).

Kompletni rezultati:

(4) Florida State 58:72 GONZAGA (1)
(3) PURDUE 99:94 Tennessee (2) – nakon produžetaka
(3) TEXAS TECH 63:44 Michigan (2)
(12) Oregon 49:53 VIRGINIA (1)

Sad po malo o svakom meču:

U prvom meču večeri sastali su se Flordia State i Gonzaga. Gonzaga, jedan od glavnih favorita za osvajanje, i treći meč je odradila rutinski i do sada na turniru pokazala najviše i najubedljivije. Sa samo 8 igrača u rotaciji, ali kakvih 8 igrača, Gonzaga je rutinski slavila. Rui Hachimura meč je završio sa 17 poena, 4 skoka i dve asistencije, Brandon Clarke je imao 15 poena, 12 skokova i 5 blokada, dok su Josh Perkins i Zach Norvell. Perkins je imao i 4 skoka, 5 asistencija i 3 ukradene, dok je Norvell imao 3 skoka. Kilian Tillie je opet zatajio, meč je završio sa samo 3 poena i 5 skokova. Ukoliko i Francuz eksplodira, Gonzaga će postati još brutalnija. Što se tiče Florida Statea, jedini dvocifreni je bio Trent Forrest sa 20 poena (8/11 FG), koji je pri tom imao i 5 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene, kao i jednu blokadu. Ostali skroz zatajili.

U drugom i najzanimljivijem meču večeri, Purdue je posle produžetka izbacio favorizovani Tennessee. Imao je Tennessee +2 na 2.7 sekundi do kraja, kada je Purdue izveo čeoni aut, lopta je otišla u korner kod fenomenalnog Carsena Edwardsa koji je fauliran na šutu za 3 poena 1.7 sekundu pre kraja. Edwards je imao 3 bacanja za pobedu, pogodio je 2 i otišlo se u produžetke. Da napomenem da je ovo bio meč pun preokreta, pošto je Purdue imao na poluvremenu vođstvo 40:28, da bi poslednjih minuta meča non stop bio u zaostatku. Na kraju ipak velika pobeda i plasman u Regionalno finale i Elite Eight. Carsen Edwards igra fenomenalan turnir i ovim partijama je podigao sigurno svoj izbor na predstojećem draftu. Sinoć 29 poena, 4 skoka i 3 asistencije! Pratio ga je odlični Ryan Cline sa dodatih 27 poena, 2 skoka i 4 asistencije, uz šut 10/13. Dakle, njih dvojica su postigli sami 56 od 99 poena svoje ekipe i obezbedili prolaz dalje! U Tennesseu 21 poen, 7 skokova i 4 asistencija Granta Williamsa, isto toliko je ubacio i Admiral Schofield, uz 9 skokova. I njih dvojica su odigrali fenomenalan turnir.

Texas Tech je u meču u kojem se očekivala egal borba, prosto razvalio Michigan. Verovali ili ne, rezultat na poluvremenu je bio samo 24:16. U drugom poluvremenu je krenula bolja igra obe ekipe, ali Texas Tech je bio nivo iznad. Na kraju 63:44 i prolazak u TOP8. Jarrett Culver takođe igra brutalan turnir! Sinoć 22 poena, 4 skoka i po 3 asistencije i ukradene. Davide Moretti je imao 15 poena i 4 asistencije, a Matt Mooney 10 poena, 3 skoka i po dve asistencije i ukradene. Kod očajnog Michigana igrala su samo dva čoveka bukvalno! Ignas Brazdeikis upisao je 17 poena i 13 skokova, a Charles Matthews je dodao 12 poena, 4 skoka i 3 asistencije. Jordan Poole je imao 8 poena, 4 skoka, 3 asistencije i ukradenu. Ostali – nula od pomoći. Preostali momci su zajedno šutirali iz igre 2/16.

U poslednjem meču večeri Virginia je savladala najveće iznenađenje do sada, Oregon, može se reći uz dosta muke, u takođe ne baš toliko kvalitetnom meču. Ty Jerome je odigrao solidan meč, prelomio ga je bitnom trojkom i na kraju završio sa 13 poena, po 6 skokova i asistencija i dve ukradene. Kihei Clark je imao 12/4/6 partiju, De’Andre Hunter je dodao 11 poena i 4 skoka, a Kyle Guy samo 10 poena i 4 skoka. Moraju ovi momci mnogo mnogo bolje, ukoliko misle da urade nešto. Pogotovo Hunter i Guy, koji su kompletan turnir do sada ispod svog nivoa. Kod solidnog Oregona, Louis King je bio najefikasniji sa 16 poena i 4 uhvaćene lopte, Payton Pritchard je imao 11/7/4, a Paul White 10 poena, 6 skokova i 3 ukradene. Zaslužuju ovi momci svako poštovanje.

Večeras su na rasporedu preostala 4 meča Sweet16 faze, i znatno bolji program po meni:

(3) LSU – Michigan State (2) – ARENA SPORT 1
(5) Auburn – North Carolina (1)
(4) Virginia Tech – Duke (1) – ARENA SPORT 1
(3) Houston – Kentucky (2)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*