Svijetla budućnost Knicksa

Screenshot/NYPost

Ako uspiješ u New York, možeš uspjeti svugdje.” Velika Jabuka i New York zahtijevaju samo najbolje od tebe. I ne prihvaćaju ništa ispod. Pogotovo navijači. Traže samo najbolje i najveće zvijezde, a posebno je to izraženo u košarci. Igrati u Gardenu je posebno iskustvo, praktički neovisi u kakvom je stanju ekipa. Puno puta se ne slažu s upravom kluba, a pogotovo draft izborima.

Ovogodišnji draft je bio zapravo jako dobar za Knickse, za razliku od njihove sezone. Mladići koji su ove godine stigli u Knickse pokazali su se u jako dobro svjetlu. Najvišlji pick Kevin Knox imao je sjajan početak sezone, a tijekom nje je pokazivao bljeskove potencijala. Iako još uvijek nije pokazao sve što zna, treba imati na umu da je Knox najmlađi igrač na ovom draftu, a njegova dužina uparena sa vrlo dobrim šutom izvana mogle bi biti ubojita kombinacija.

Nema zime u Velikoj Jabuci

Drugi mladi igrač koji je oduševio je Allonzo Trier, no njega nisu birali Knicksi. Zapravo, nije ga izabrala niti jedna ekipa, no Trier je zato zaradio svoj ugovor. Potpisao je dvogodišnji ugovor s Knicksima, vrijedan 7 miliona $. Nastavio je sa vrlo dobrim igrama, jedan je od oslonaca Knicksa ove sezone, a u budućnosti zahvalan rotacijski igrač.

Najviše pažnje u posljednje vrijeme je pokupio drugi izbor Knicksa na ovogodišnjem draftu. I to s pravom. U drugoj rundi su birali Mitchell Robinsona, izuzetno atletičnog i visokog centra s Western Kentucky. On je jedini igrač u povijesti koji je biran na draftu, a da sezonu prije nije odigrao niti jedne minute košarke. Robinson je “uzeo slobodno” sa svog sveučilišta i otišao u potragu za novim domom. Nije ništa pronašao, pa se vratio na svoje sveučilište. Tako da je Robinson odlukom NCAA odbora morao presjediti čitavu sezonu.

Polako su ga uvodili u igru, a čak i početkom sezone u maloj minutaži pokazao je da bi mogao biti pun pogodak. Igrama u posljednje vrijeme je to i potvrdio. Prije nekoliko večeri protiv Raptorsa, ušao je u anale Lige. Odigrao je monstruoznu utakmicu, ubacio je 19 poena, te je pokupio čak 21 skok! Najviše za jednog rookiea u posljednjih 50 godina! Sakupio je i dvije blokade, a još je 12.12. traje njegov niz sa barem jednim blokom na utakmici.

U napadu ima tu još dosta rada, no u obrani je prava neman. Kombinacija izuzetne dužine, sjajnog atleticizma sa izuzetim osjećajem za blokadu čine ga već sada ponajboljim blokerom Lige. Točnije, Robinson je trenutno drugi bloker Lige, tj dijeli drugo mjesto sa Davisom. Obojica su na 2,4 blokade po utakmici, dok prvo mjesto pripada Turneru sa 2,8 blokadom. Bilježi nevjerovatnu sezonu, trenutno je na 10,8% blokiranih šuteva, što je najveći postotak u povijesti! Isti je imao još samo Manute Bol, a samo su Bol i Mourning imali 10%+ sezone u svojim karijerama.

Najviše je nastradao Orladno kojima je Robinson udario čak 9 blokada, a po dva puta je imao 5 i 6 blokova na utakmici.

O ovim mladim trojcem, Smith Jr. te visokim pickom na idućem draftu, Knicksi bi napokon mogli malo okrenuti stvari. Već dugo nismo imali “dobre” Knickse, ekipu koja se bori za najviše pozicije. Ako se Knox nastavi razvijati, Robinson otključa do kraja svoj defenzivni potencijal, draftiraju Barretta ili Ziona, u New Yorku bi napokon mogli imati razloga za slavlje.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Pakleni plan Knicksa - Ostatak Sveta
  2. New York Knicks 2018 - 2019: Okus trule jabuke - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*