Booker na tragu Kobea

Screenshot/ESPN

Phoenix Sunsi su se praktički već početkom sezone oprostili od playoffa. Prošle godine su bili katastrofalni, dobili su Aytona, pa su se ove sezone odlučili na novi početak. Razvijali su mlade igrače, doveli Kokoškova za trenera, a rezultat je sličan kao prošle godine, odnosno imaju 17 pobjeda u odnosu na prošlosezonskih 21. No, ostalo je još nekoliko utakmica do kraja, pa bi Sunsi čak i mogli izjednačiti score.

To je trenutno najnebitnija stvar u Arizoni. Bitniji je razvoj igrača, a Kokoškov na okupu ima zanimljivu mladu jezgru. Ayton se pokazao u solidnom svjetlu, radio je ono što se od njega očekuje, a postao je rookie s najviše skokova u povijesti Sunsa. Pokazao je potencijal, igra već vrlo dobru košarku, a samo zbog izvanrednih Dončića i Younga nije u priči oko ROY nagrade. No, to nikako ne znači da su Sunsi pogriješili s izborom.

Osim Aytona imaju i Bridgesa, Warrena, Jacksona, te pristigle Oubrea i Tylera Johnsona. Solidni mladi igrači koji su ove sezone odigrali nešto kvalitetnih minuta. No, jedan igrač iskače. Devin Booker je i prije sezone smatran za jednog od najboljih šutera Lige, a sada je dokazao da je jedan i od boljih scorera Lige. U posljednje 3 utakmice bilježi stvarno nevjerovatne brojke.

Krenulo je nevjerovatnom predstavom protiv Jazza. Jednoj od najboljih obrana Lige ubacio je 59 poena, a niz je nastavio protiv Wizardsa odmah iduću utakmicu. Protiv Čarobnjaka je stao na okruglih 50 poena, dok je u posljednjoj protiv Memphisa ubacio “samo” 48 poena. Ovim nizom je postao prvi čovjek u povijesti Sunsa sa tri zaredom 40+ utakmice.

Pokazao je potencijal kada je prije dvije sezone Keltima ubacio 70 poena, a sada nastavlja rešetati. Sunsi su izgubili sve tri utakmice, no imaju pravog franšiznog igrača u Bookeru. Ako se domognu Ziona ili Barreta na idućem draftu, Kokoškov bi napokon mogao dobiti pravu konkurentnu ekipu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*