Najgori Supertimovi

Fadeawayworld

Kada malo bolje pogledamo kroz povijest NBA Lige, trend stvaranja Supertimova nisu pokrenuli ni Heat ni Warriorsi. I mnogo godina prije toga ekipe su pokušavale doći do naslova sa dovođenjem po nekoliko zvijezda. Kada se sve stvari potrefe, onda imamo ekipe poput Celticsa koji odmah uzmu naslova prvaka, Heata koji je nekoliko godina dominirao Istokom, te na kraju Warriorsa koji su trenutno neprikosnoveni u današnjoj NBA Ligi. No, nekada se stvari ne poklope pa to završi na ružan način. Portal Fadeaway World je odlučio izdvojiti najgore pokušaje Supertimova u povijesti NBA.

2017/18 Oklahoma City Thunder

Carmelo Anthony, Paul George, Russell Westbrook (48-34, ispadanje u prvoj rundi)

Posljednja ekipa koja je pokušala “preko noći” doći do naslova su Oklahoma Thunderi. Imali su MVP-a Lige Russella Westbrooka, koji je imao TD prosjek, a onda su preko ljeta prvo doveli Paula Georgea. Nakon toga stigao je i Melo koji je očajnički tražio izlaz iz Knicksa. Činilo se kako napokon imamo ekipu koja može zaprijetiti Warriorsima. Svima nam je u još uvijek u dobrom sjećanju kako je to završilo. Melo nije igrao obranu, a u napadu je bio ispod svakog nivoa, te je ovaj “projekt” završio neslavno. Ispadanjem u prvoj rundi od rookie Mitchella i Utah Jazza.

2007/08 Phoenix Suns

Steve Nash, Grant Hill, Amar’e Stoudemire, Shaquille O’Neal (55-27, ispadanje u prvoj rundi)

Godinama su Sunsi dominirali regularnom sezonom na Zapadu. D’Antoni i Nash su imali nevjerovatnu suradnju. Bili su jedna od najatraktivnijih ekipa Lige, Nash je bio back to back MVP, no nikada nisu uspjeli u playoffu napraviti nekakav rezultat. Često su za njih kobni bili Duncan i Spursi, tako da su Sunsi odlučili riskirati i dovesti Shaqa. On se nikako nije uklapao u ovaj brzi napad Sunsa, no on je tu bio zbog playoffa. Nažalost, i ovaj projekt je neslavno prošao, ispali su u prvoj rundi, a Shaq, već u godinama, nije dobio potreban pomak prema naprijed. Ovo je bio možda i posljednji pokušaj ove generacije koja se ubrzo nakon toga i raspala.

2013/14 Brooklyn Nets

Deron Williams, Kevin Garnett, Paul Pierce, Brook Lopez, Jason Terry, Joe Johnson, Andrei Kirilenko (44-38, ispadanje u drugoj rundi)

Netsi su pokušali ekspresno doći u win-now mod, a posljedice osjete i do dan danas. Odradili su ogorman trade sa Keltima u kojemu su doveli Piercea i Garnetta. Potpisao je i Deron Williams, te su okupili pravu ekipu veterana kako bi došli do rezultata. Ekipa je obilovala respektabilnim imenima, no nažalost gotovo niti jedan igrač nije odigrao prema očekivanjima. Ispali su u drugoj runid playoffa te godine, što je ujedno bio i njihov najbolji rezultat. Zbog ove ekipe su žrtvovali svoju budućnost, nije se isplatilo. Tek 6 godina nakon toga se vidi svjetlo na kraju tunela u Brookylnu.

2003/04 Los Angeles Lakers

Gary Payton, Karl Malone, Kobe Bryant, Shaquille O’Neal (56-26, poraz u Finalu)

Najdominantniji dvojac NBA Lige je dobio pojačanje u vidu dvojice iskusnih veterana, budućih članova Hall of Famea. Sve je na prvu izlgledalo nevjerovatno dobro. Kobe i Shaq su dobili Paytona i Malonea na veteranskom minimumu. Dvojac koji je stigao je žarko želio naslov prvaka, te su zbog toga žrtvovali nešto novaca i odlučili su formirati Supertim. Činilo se kako svi u timu imaju istu motivaciju, doći do naslova, no ovo je bio početak kraja te generacije. Istina, stigli su do velikog Finala, a tamo su Pistonsi napravili veliko iznenađenje. Isprašili su Lakerse koji su se totalno raspali nakon ovoga. Shaq je otišao, Malone se umirovio, te je ovaj Supertim trajao samo jednu sezonu.

1998/99 Houston Rockets

Charles Barkley, Hakeem Olajuwon, Scottie Pippen (31-19, ispadanje u prvoj rundi)

Jordan je po drugi puta otišao u mirovinu, a to je značilo da je sezona lova na naslov otvorena. Rocketsi su već u svojoj ekipi imali Olajuwona i Barkleya, a kada im se pridružio i Pippen odmah smo imali glavne favorite za naslov. No, kao i u većini slučajeva opet je problem bila kemija u ekipi. Na papiru su bili strašna ekipa, no Pippen i Barkley nikako nisu mogli jedni s drugim. Bivši veliki rivali se nikako nisu mogli slagati, te su Rakete izletjele u prvoj rundi playoffa te godine.

2013/14 Los Angeles Lakers

Steve Nash, Kobe Bryant, Metta World Peace, Pau Gasol, Dwight Howard (45-37, ispadanje u prvoj rundi)

Još jednom Lakersi. Ovaj puta ulogu Malonea i Paytona su preuzeli Nash i Howard. Nash je stigao pred mirovinu kako bi pomogao povezati redove i pokušati doći do naslova. Howard je tada bio u naponu snage i bio je jedan od najboljih centara Lige. Kobe i Gasol su već bili u ekipi, a Artest je trebao donijeti stabilnost u obrani. Petorka je izgledala strašno, no kemija i povrede su učinile svoje. Nash i Gasol su bili malo-malo izvan stroja, a Kobe i Howard se nisu mogli podnijeti. To je rezultiralo izletanjem već u prvoj rundi playoffa.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*